4gamers.be

Oculus Rift game biedt alternatieve manier om boek uit 1918 te ervaren

Door Jay, 02-08-2014 11:06

Er zijn intussen al heel wat vreemde Oculus Rift games gepasseerd en ook In Ulysses: Proteus kan je aan dat rijtje toevoegen. Vreemd betekent echter niet oninteressant, want vaak zijn de wat vreemde, experimentele games wel degelijk de moeite waard om eens naar te kijken. Deze game bijvoorbeeld tracht mensen van vandaag te helpen bij het ervaren en verwerken van het boek Ulysses van de Ierse schrijver James Joyce uit 1918, dat als een van de belangrijkste stukken modernistische literatuur wordt gezien.

In Ulysses: Proteus plaatst spelers in de huid van Stephen Dedalus, die doorheen Dublin zwerft op 6 juni 1904. Wanneer de speler op het strand wandelt, zal het boek voorgelezen worden, terwijl de gedachten van Dedalus worden gevisualiseerd via woorden en beelden.

Het doel van dit alles is om Ulyssess, dat veel studenten hoofdpijn bezorgt omwille van de moeilijke materie over gedachten en bewustzijn, toegankelijker te maken, al behandelt deze game wel enkel het eerste hoofdstuk. Voor de ontwikkeling ervan wist de Ierse filmmaker Eoghan Kidney 4000 euro te verzamelen via crowdfunding en het spel, dat met de Unreal Engine 3 gemaakt wordt, zou in 2015 verschijnen voor pc, iOS, Android en Oculus Rift. Als het een succes blijkt te zijn, zouden ook andere hoofdstukken kunnen volgen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.