4gamers.be

Steamboy project wil pc gaming draagbaar maken

Door Jay, 28-06-2014 00:02, bron: pcworld

Met de Steam Machines willen Valve en hun partners pc gaming verder laten doordringen in de woonkamer, maar er zijn er die al verder denken ook en bezig zijn met de ontwikkeling van de Steamboy, met als doel het draagbaar maken van pc gaming.

Voorlopig is er van het project enkel een pre-rendered teaser trailer beschikbaar die de Steamboy toont. De handheld, die blijkbaar als een Steam Machine gezien moet worden, lijkt een combinatie te zijn van de Steam Controller, Xbox-controler, PS Vita en Wii U GamePad. Veel info is er verder jammer genoeg niet over het project, al liet het team erachter wel nog weten dat het de bedoeling is dat de Steamboy beschikt over een quad-core CPU, 4GB RAM, een 32GB geheugenkaart, een 5" display met 16:9 aspect ratio, Wi-Fi en 3G.

Met die specificaties zou de Steamboy natuurlijk een stukje minder krachtig zijn dan de meer "volwaardige" Steam Machines, maar het zou wel volstaan om de meeste games op Steam op low of medium settings te spelen, al is dat natuurlijk afhankelijk van de game en de exacte CPU. Vermoed wordt dat er, gezien de beperkte ruimte die men heeft, kiest voor een AMD CPU met geïntegreerde Radeon graphics.

Of het hier om een hoax gaat dan wel om een werkelijk en realistisch project zal de toekomst verder moeten uitwijzen. Men hoopt de Steamboy in 2015 te kunnen uitbrengen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.