4gamers.be

Oculus Rift helpt stervende vrouw nog vlinders te zien

Door Jay, 20-04-2014 00:06, bron: theriftarcade

Het verhaal dateert eigenlijk al van vorig jaar, maar heeft nu pas onze aandacht getrokken en we willen het jullie niet onthouden, zeker niet tijdens Pasen. Het betreft het verhaal van Roberta Firstenberg, die eind vorig jaar de strijd tegen kanker begon te verliezen, en Priscilla Firstenberg, haar kleindochter die bij haar kwam inwonen om voor haar te zorgen. Priscilla, die 2D- en 3D-artwork voor games maakt, vond het erg dat haar grootmoeder amper nog de kracht had om buiten te komen. Zonder veel verwachtingen besloot ze de mensen achter Oculus Rift te contacteren, omdat ze dacht dat de virtual reality headset haar grootmoeder kon helpen.

Priscilla kreeg tegen haar eigen verwachtingen in een Oculus Rift toegestuurd en zo kreeg ze nog eens de mogelijkheid om "buiten" te zijn en naar vlinders, haar favoriete dier, te kijken. Ook kon ze haar wijk weer verkennen dankzij Google Street View en de trap weer opwandelen. Priscilla werkte ook aan speciaal voor haar grootmoeder ontworpen omgevingen, maar helaas overleed Roberte voor ze die omgevingen kon ervaren, vier weken nadat ze voor het eerst de Oculus Rift gebruikte als "therapie".

Onderstaande video toont de bijdrage die de Oculus Rift keverde tijdens de laatste weken in het leven van Roberta. Aan het einde van de video doet ze een warme oproep om deze evolutie verder te laten gaan, omdat ze ervoor zorgt dat zieke mensen nog betekenisvolle ervaringen kunnnen beleven die hen anders door hun ziekte ontzegd worden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.