4gamers.be

Ford gebruikt Oculus Rift voor testen van prototypes

Door Jay, 07-01-2014 15:16

Autofabrikant Ford heeft de krachten gebundeld met Oculus Rift en motion capture bedrijf Vicon om prototypes van nieuwe wagens te evalueren in een virtuele omgeving, zo blijkt uit een reportage van Fast Company. Deze nieuwe manier van werken is goedkoper dan de traditionele CAD-technologie die voorheen werd gebruikt en biedt ook de nodige voordelen. Zo gaat het er allemaal intuïtiever aan toe en kunnen meerdere mensen zich in dezelfde virtuele omgeving bevinden, ook als ze in de echte wereld ver van elkaar verwijderd zijn. Al bij al heeft het veel weg van de Kinect-feature in Forza Motorsport die je toelaat om rondom wagens te wandelen en ze te bestuderen, al gaat dit dankzij Oculus Rift natuurlijk wel een stapje verder.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.