4gamers.be

"The cake is a lie" bewijs van het paranormale?

Door Jay, 03-11-2013 13:30, bron: kotaku

Je kent ze wel, van die ghost hunters die in alles het paranormale zien, bijvoorbeeld in wat tocht of zogenaamde "spirit orbs". Dat de deur dan op een kier staat en in oude huizen veel stof hangt dat licht van de camera reflecteert, dat wordt dan genegeerd. Daarnaast zijn er natuurlijk nog een hoop andere zaken die op de aanwezigheid van geesten kunnen wijzen, zoals bijvoorbeeld de boodschap "The cake is a lie" die met krijt op een bord geschreven is.

De Amerikaanse nieuwszender KJRH volgde de leden van S.P.O.OK, Sooner Paranormal of Oklahoma, tijdens een van hun bezoeken aan een oud gebouw dat in het begin van de 20ste eeuw werd gebouwd en waar prostitutie en illegale vuistgevechten niet vreemd waren. Genoeg potentieel dus om een eeuw later een geest tegen het lijf te lopen, of een boodschap van zo'n geest te ontdekken. Op een bord dat er hangt vond men enkele jaren geleden namelijk de boodschap "The cake is a lie" terug, hetgeen gamers natuurlijk maar al te goed kennen uit Portal, waardoor de kans reëel is dat het er gewoon door wat jongeren is opgeschreven. De mensen van S.P.O.OK besloten toen ook iets op het bord te schrijven om zo de naam van "de geest" te achterhalen. Toen ze zes maanden later terugkeerden, stond er de naam "Mattie" bijgeschreven, wat blijkbaar erg mysterieus is. Jammer genoeg hadden ze op die plaats blijkbaar geen camera opgesteld om alles in de gaten te houden.

De reportage, die 25 oktober 2013 online verscheen, kon al snel rekenen op reacties van gamers die de Portal-referentie meteen herkenden. De mensen van S.P.O.OK werden door sommigen bestempeld als "onbenullige ghost hunters", maar Jim en zijn team bijten van zich af. In een reactie wordt namelijk gezegd dat niemand van S.P.O.OK ooit heeft beweerd dat er een paranormale oorzaak aan de basis ligt van de boodschap op het bord, en dat hen wat dat betreft zaken in de mond zijn gelegd door de reporter.

Jim wijst erop dat hij en zijn team altijd grondig onderzoek doen alvorens tot conclusies te komen, en dat in dit geval dus nog geen conclusie is getrokken, hoewel de reportage het zo kan laten uitschijnen. Desondanks lijkt een paranormale oorzaak ook niet meteen uitgesloten te worden. Jim wijst er namelijk op dat de boodschap "The cake is a lie" er twee jaar voor de release van Portal al stond. Na enig rekenwerk kunnen we daar echter wat vraagtekens bij plaatsen.

In de reportage, die dus 25 oktober 2013 verscheen, wordt gemeld dat Jim en zijn team vier jaar geleden zelf hun vraag op het bord schreven. Hoelang de Cake-boodschap toen al op het bord stond, is niet bekend, maar ons lijkt het logisch dat ze die vraag er opschreven toen ze de boodschap ontdekten, wat dus ook vier jaar geleden zou zijn. Dat plaatst de ontdekking in 2009, terwijl Portal al in 2007 verscheen. Men zou de boodschap dus al in 2005 moeten ontdekt hebben, om vervolgens in 2009 te beslissen zelf een vraag op het bord te schrijven. Het zou natuurlijk ook kunnen dat Jim de releasedatum van Portal 2 heeft opgezocht. Die verscheen in 2011, waardoor 2009 als jaar wel zou kloppen, maar ook in dat geval heb je natuurlijk nog maar weinig zaken die op iets paranormaals wijzen.

Reacties

 • AndreasDotBe Landon144

  juist werkstuk moeten schrijven over USA PATRIOT act ,, man die Amerikanen bedenken gewoon altijd zo van die rare zinnen en afkortingen. (voluit is dat namelijk : Uniting and Strengthening America by Providing Appropriate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism Act)
  Dan valt SPOOK nog mee eh :p

  • Geplaatst op 2013-11-03 om 17:27
 • jelcon

  Wolla, een gebouw waar iedereen in kan, portalfans alike

  • Geplaatst op 2013-11-03 om 16:51
 • lamain

  Ze zijn altijd de camera vergeten of de foto's zijn onscherp :p

  • Geplaatst op 2013-11-03 om 17:19
 • fragmaster3000

  Ze hadden Chell moeten opschrijven als naam!

  • Geplaatst op 2013-11-03 om 17:31
 • tomjacobs fragmaster3000

  of Wheatlhey :p

  Reactie aangepast door tomjacobs om 2013-11-03 om 19:21

  • Geplaatst op 2013-11-03 om 19:21
 • King Bowser

  Vind het altijd jammer dat men hier altijd zo luchtig over is. Wat je niet kan zien, bestaat niet. Of is het angst voor het onbekende? Als je iets niet kunt zien, zegt niet dat het er niet is. Benzine zie je ook niet in je auto, dat zit er als het goed is ook (tenzij je diesel of gas rijdt hehe)
  Zelf genoeg meegemaakt op dat gebied. En helaas heb je er nooit echt keiharde bewijzen van.
  De bolletjes kunnen idd vuiltjes zijn. Maar dat hoeft niet altijd. Wat mij betreft waren ze iets te duidelijk voor ''stofjes''. Zelf enkele orbs op de foto en het verschil tussen stof/condens/vuil etc is te zien bij uitvergroten. en aan de vorm.

  • Geplaatst op 2013-11-03 om 19:51
 • hatetn King Bowser

  is benzine onzichtbaar dan? of wil je bewijs dat die benzine echt in uw wagen zit. de vergelijking is zo krom dat het gewoon nergens op slaat.

  en het is vreemd dat het altijd mensen zijn die er al voor openstaan die het allemaal zien en de rest ziet niets. en ik weet al dat je gaat zeggen dat je er vroeger niet voor openstond maar dat maakt mij niet helderziend en ik kan ook geen gedachten lezen.

  • Geplaatst op 2013-11-03 om 23:43
 • King Bowser hatetn

  Haha, het is eigenlijk heel erg simpel. Ik zal het je zo simpel mogelijk proberen uit te leggen. De vergelijking met brandstof is idd krom, net zo krom als klakkeloos roepen ''het bestaat niet''. Wat je niet ziet, zegt niet dat het er niet is. Daar doelde ik op met de brandstof ;)
  En er vroeger niet voor open stond? Kinderen staan er juist voor open. Daarom kunnen kinderen vaak meer zien dan volwassenen.
  Echter leren de volwassenen aan hun kinderen dat ''spoken'' niet bestaan en dat het niet kan, dat ze erover moeten ophouden en dat ze gek zijn en het maar ''denken''. Hierdoor sluiten kinderen zich uiteindelijk af van dit gebeuren.
  Wat echt zonde is, want het is namelijk een heel mooi gebeuren.
  Gedachten lezen twijfel ik wel aan, hoewel er genoeg ''mediums'' zijn die dingen door kunnen krijgen via entiteiten die dus wel weer heel veel (kunnen) weten.
  Maar dat is dan weer een kwestie, geloof jij er wel in, of geloof jij er niet in. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. En wat dat betreft weer hetzelfde als muzieksmaak. Dat is ook bij iedereen anders. Je hebt mensen die houden van dezelfde muziek, en je hebt mensen die staan open voor het paranormale.
  Overigens ben ik van mening dat er maar weinig echte ''ghost hunters'' zijn die ook daadwerkelijk iets kunnen. De meesten zijn namelijk afhankelijk van hun apparatuur.

  @ LeXtruX:
  Oke, dus jij kan met 100% zekerheid zeggen dat een ''verdunning van verschillende dimensies'' op je overleden oma kan lijken of iets dergelijks? Dat zou voor mij nieuw zijn. Ik kan wel iets vertellen wat niemand waarschijnlijk toch gaat geloven. Maar ik ken iemand die heeft enkele keren een ''verschijning'' gezien. Het was klein, bewoog zich gewoon voort etc.
  Echter hing zijn jas ook in de ''keuken'' en dus dacht hij maar dat ie me verbeeld had. Wat opzich niet gek is in je ooghoek met een zwarte jas aan die kant.
  Later heeft ie het boven nog een keer gezien, en aangezien hij wel open staat voor dat soort dingen, maar ook zeker erg sceptisch ben, heeft hij het aangekaart bij zijn vrouw.
  Zijn vrouw staat er niet voor open, zij vind het meestal eng als ie erover begin en dus probeerde hij het heel voorzichtig met ''ik wil je eigenlijk iets vertellen, maar je moet niet meteen gaan freaken hoor'' waarop zij mij aanvulde ''je hebt een verschijning gezien?'' waarop hij op zijn beurt eigenlijk weer enorm schrok omdat ie die reactie nooit verwacht had.
  Hij vroeg hoe ze daarbij kwam, maar dit was omdat zij het ook gezien had, maar niet zeker wist en dus ook twijfelde. En zeker omdat zij er niet in gelooft.
  Dus als er dan een verdunning tussen dimensies plaats vind, dan hebben zij wel heel erg veel vreemde dimensies in huis.
  Daarbij hebben ze eerst de dingen die het konden zijn proberen te verklaren (zoals zijn zwarte jas die ook in die hoek hing)
  Vaak laten ''schimmen'' zich ook alleen in de ooghoeken zien, zodat men wel bewust is dat er meer is. Als je er echt helemaal voor open staat, pas dan kun je eventueel meer zien zoals kleuren en misschien herkenning.

  En idd, gedachten zijn krachten --> ben ik me van bewust. Het is ook dat ik weet wat kan en wat niet kan, anders had ik gezegd probeer eens een ouija game uit, dan zul je zien dat het geen bullshit is. Echter raadt ik dit natuurlijk niemand aan. Dat vind ik wel eens jammer, want dan kun je kans maken op bewijs dat je leven voor goed kan veranderen. Maar goed, nogmaals, doe het niet tenzij je weet wat je doet.

  Zo kan ik nog wel meer vertellen op dat soort gebied, ook eigen ervaringen over dingen voelen bij andere mensen enzovoort. Heeft allemaal met energieën te maken, en entiteiten idem ditto.

  Maar goed, ieders zijn/haar goedrecht om dit te geloven of niet. Maar laat iedereen wel in hun waarde A.U.B.

  Verders is het uiteraard ieders eigen keus :)

  *Edit*
  Daarbij nog even twee dingen waar je je eigenlijk bewust van zou moeten zijn.
  1: Er is echt veel meer op de aarde dan wij denken en/of weten. Bedenk je bijvoorbeeld (simpel voorbeeld) dat er maar 5 tot 10 % van de oceaan bekend is bij de mensheid, de overige 90% is volledig onbekend.

  2: Mensen gebruiken ook maar ± 15 % van je hersenen gebruikt. Tot wat zouden wij mensen in staat zijn als we de volledige 100% zouden kunnen gebruiken? Zouden we dan werkelijk alles kunnen zien zoals entiteiten en aura's?

  Er is nog zo veel dat wij niet weten, wat onbekend blijft, wat niet herkend word of niet verklaarbaar is op een simpele wijze. Vergis je daar niet in.

  Reactie aangepast door King Bowser om 2013-11-04 om 07:11

  • Geplaatst op 2013-11-04 om 06:59
 • bjaar King Bowser

  Even deze mythe ontkrachten:
  Neurologist Barry Gordon describes the myth as laughably false, adding, "we use virtually every part of the brain, and that [most of] the brain is active almost all the time".Check wikipedia voor de rest van dit artikel en stop met die onzin te verkondigen. ;)

  En verdunning tussen dimensies : waarom heb ik dan nog nooit een dinosaurusschim zien langs lopen?

  En ouya heb ik massa's gespeeld vroeger, nooit iets "echt" of "erg" tegen gekomen :)

  • Geplaatst op 2013-11-04 om 14:07
 • King Bowser bjaar

  Oke, de ene specialist zegt 10 % van het brein, de ander zegt 10 tot 30 %, weer een ander zegt 3 % en mensen als Albert Einstein 17%. Weer anderen zeggen 100%. Dus wie mogen we nu geloven? Denk idd (na het even opgesnort te hebben) dat die 10% ook niet echt een punt is waar je je aan vast kunt houden. Maar dan nog weet niemand wat waar is en wat niet denk ik qua gebruik van de hersenen.
  En dan lees je elders weer dat wel het hele brein gebruikt word, maar niet tegelijk. Dus als je gemeenschap hebt met je partner, dat bijvoorbeeld je wiskundige gedeelte offline is of op dat moment inactief. (Tenzij je probeert te berekenen wanneer het punt daar is ofzo)

  Ouija moet je serieus doen, niet met massa's. Als jij met een groepje (vrienden) lacherig ouija gaat ''spelen'' dan zal er idd groot kans zijn dat er niets gebeurt. Het is serieus, niet een geintje of een leuk bezigheidje die je eventjes doet.
  Zelf heb ik het lef er nooit voor gehad, omdat ik teveel gelezen heb en me er teveel in verdiept heb en teveel gehoord heb van familie. Er zijn gevallen bekend dat ouija zelfs een rol speelt in de dood (mensen die zichzelf daarna wat aan doen om het even netjes te zeggen)

  Maar goed, zo heeft natuurlijk iedereen zijn bevindingen hierover die ikzelf ook opzich weer heel boeiend vind. Het is een heel breed begrip/gebeuren. en zoals ik al zei is natuurlijk ieder vrij om te denken wat hij of zij wil. (dus ik probeer me ook graag in anderen hun ideeën te plaatsen) Ben erg open minded.

  Even nagedacht over de ''dimensies'' wat LeXtruX typte. Kan ik daaruit opmaken dat entiteiten portals gebruiken? Zoiets? Ik begrijp hem niet helemaal volgens mij haha.

  *Edit*
  Oh ja, ik zit misschien fout (denk ik, wie zal het zeggen) over het brein gedeelte. Maar verder weten we nog steeds niet wat er meer is dan wij denken en/of kunnen zien. Dat blijft gewoon zo denk ik. Dus waarom zouden entiteiten niet kunnen bestaan. Alleen omdat wij ze niet zien? UV stralen zijn er ook, die zien we ook niet tenzij we een prisma gebruiken (toch?! Heb ik voldoende opgelet bij scheikunde?)
  Corrigeer me als ik het mis heb :D

  Reactie aangepast door King Bowser om 2013-11-04 om 15:47

  • Geplaatst op 2013-11-04 om 15:45
 • hatetn King Bowser

  1 brandstof is niet onzichtbaar. het heeft een kleur, geur en als je wilt kun je het aanraken. uw spoken niet echt
  2 mss eens de onderzoeken in hun volgorde opvolgen en dan zou je weten dat ze tot het besef zijn gekomen dat die lage percentages gewoon zever
  3 mensen zien in alles vormen. jij denkt dat het schimmen zijn terwijl het gewoon uw hersenen zijn die iets willen zien in iets totaal onduidelijk. bekende gezichten, vormen in uw ooghoeken omdat uw ogen daar slechter werken en logica in de warboel willen steken.
  4 alles in het onzichtbare spectrum kunnen we bekijken met hulpmiddelen.
  5 er is niets na de dood en het gedacht alleen al is zever en bij de haren getrokken door mensen die niets kunnen loslaten

  • Geplaatst op 2013-11-04 om 16:00
 • King Bowser hatetn

  1: Ik bedoelde dat als het in je auto zit, dat je het niet kunt zien. Of je moet X-Ray ogen hebben.
  2: Heb wat kromme research gedaan (google) en daar worden veel uiteenlopende meningen gegeven zowel eigen meningen als onderbouwde meningen. Dus is vrij lastig te geloven hoe of wat.
  3: Het heeft totaal niets te maken met het ''willen zien'' van een gezicht. De ervaring die ik net typte betreft namelijk een klein dier (poes) en geen mens. Dus dat is een ander verhaal dan een ''bekend gezicht'' denk ik. Tevens denk ik niet dat je hersens ''spontaan'' denken van ''goh, laat ik nu eens ergens doen alsof ik een gezicht zie, laag op de grond, die beweegt''
  4: Als het echt zo is dat als ze zeggen dat het is (dat weet ik uiteraard ook niet ik kom voorlopig niet in die wereld hoop ik) dan kunnen entiteiten zich zichtbaar maken aan diegenen die er voor open staan, die het willen en geestelijk zo ver zijn om dit aan te kunnen. Dus aan jouw reacties te lezen, zou ik ''theoretisch gezien'' zeggen dat jij er duidelijk nog niet klaar voor bent ;)
  5: Dat weet ook niemand met 100% zekerheid. Wie zegt dat er niets is? Misschien klopt dat, maar wat nou als het menselijke lichaam echt maar een ''omhulsel'' is. Een behuizing van de ziel. Ik begrijp als mensen hier niet in geloven hoor, absoluut. Maar wat nou, als het wel zo blijkt te zijn?

  Men zei ook dat 21-12-2012 de wereld zou vergaan, 85% van de mensheid was doodsbang en in rep en roer omdat dit ook zou gaan gebeuren. Anderen zeiden dat de aardsengel Michael op aarde zou komen die datum waardoor er meer licht op de aarde zou komen (spiritueel) en men helderder zou kunnen kijken vanuit de ziel.
  Guess what, dat geloof ik dan ook weer niet. Ik geloofde alleen dat de kalender van de Maya's afgelopen zou zijn net als dat mijn kalender dit ieder jaar doet.

  Overigens, over niets los kunnen laten gesproken. Ik denk (dat is natuurlijk mijn mening) dat als er wel ''leven'' is na de dood, dat de mensen die iets niet los kunnen laten de dolende zielen zijn die niet kunnen accepteren dat zij ''dood'' zijn.

  Lekker diepgaand weer allemaal haha.

  • Geplaatst op 2013-11-04 om 16:12
 • hatetn King Bowser

  had 85% van de mensen doodsbang geweest en die alles in rep en roer gezet was de wereld vergaan. je denkt toch niet dat mensen mooi gaan doorgaan met hun leven en het einde afwachten. in realiteit was er nog geen 1% die het geloofde en nog een hele hoop die er zat op te hopen dat er iets kwam maar wel wist dat het gewoon zever was.

  en waarom draai je dat laatste om. over het algemeen zijn het de mensen die achterblijven die niet willen beseffen dat ze iemand kwijt zijn en er dus maar alles aan doen om de persoon in kwestie in leven te houden. en omhulsels van zielen. zitten we nu al opgesloten ook? massale zelfmoord zodat we allemaal vrij zijn.

  • Geplaatst op 2013-11-04 om 16:22
 • King Bowser hatetn

  Wat zou je anders moeten doen al zou de wereld echt vergaan? Allemaal in paniek met de handen omhoog zwaaiend door elkaar rennen en ''AAAAARRRRGGGGGHHHHHH'' roepen? Lijkt me ook niet. Ik denk (dat is wat ik denk) dat een groot deel er wel heel bang voor was, maar toch ook wel twijfels had of het echt zo was of niet. Dat ze ook positieve gedachtes hadden door de mensen die dus weer zeiden ''kom op zeg, de wereld vergaat helemaal niet''
  Persoonlijk ken ik iemand die heeft twee maanden in doodsangst geleefd omdat de wereld zogenaamd zou vergaan. Erg epic allemaal, maar het gebeurt wel (is gebeurt dan)

  Ik denk dat je me verkeerd begrijpt. Maar als ik het ga uitleggen ben ik bang dat het ff wat te zweverig word voor de mensen die er dus totaal niet in geloven of voor meningen van anderen open staan. Fuck it, klinkt toch al zweverig genoeg haha.

  Oke, wat ik gelezen heb (en vaak lees en hoor) is dat als je als persoon doodgaat (leeftijd, oud genoeg 85+ etc) en je sterft in je slaap (vredige dood even als voorbeeld) dat je dan over gaat naar de andere (geestelijke) wereld. Dit is dan een normale, natuurlijke dood.
  Als je bijvoorbeeld word aangereden op je 17e, dan kan het zijn dat je ziel niet klaar is op aarde, niet over wil gaan, niet weg wil omdat hij/zij nog wat te voltooien heeft voor zijn/haar gevoel.
  Maar aangezien niemand je kan zien, horen, voelen (et cetra) is dat natuurlijk erg frustrerend voor hem/haar.
  Stel jij gaat glaasje draaien of ouija board doen, en deze entiteit heeft kwaad in de zin, en het krijgt contact met jou als glaasjedraaier/ouija board speler, dan wil diegene dat contact natuurlijk behouden, om zo te comunniceren en jou eventueel te vertellen wat hij/zij nog graag gedaan zou willen hebben.

  Stel je krijgt als ''voor de lol glaasje draaiende'' lolbroek een beetje contact met iemand, je schrikt je de pestpleuris, omdat je niet gelooft dat er meer is! Logisch natuurlijk. Je wil stoppen, veegt alles van tafel (sluit dus niet goed af door de geest weer te bedanken en te vragen of hij/zij naar het licht wil gaan) en de geest wil dat contact helemaal niet verbreken. Dan gaat hij/zij op andere manieren contact zoeken. Dus middels stemmen, bewegende dingen, lichten aan/uit, deuren open/dicht en eventueel mits sterk genoeg complete bezittingen (exorcist praktijken maar dan anders)
  Gevolg voor diegene die het moet meemaken, doods angsten en alle gevolgen van dien die de persoon zelf uitvreet (zelfdoding uit angst et cetra)

  Dat bedoelde ik met niet los kunnen laten. Deze wereld niet los kunnen laten.
  Natuurlijk is het voor de nabestaanden ook erg lastig en daar tussen heb je ook genoeg mensen die de overledenen niet los kunnen laten, waardoor het ook eventueel vermoeilijkt om naar het hiernamaals te kunnen gaan.

  Maar goed nogmaals, dit is wat ik gelezen heb en gehoord heb. Dit is niet uit eigen ervaring (ik leef als het goed is nog whehe)

  *Edit* Oh, qua ''gevangen zitten'' tsja denk niet dat het zo gezien moet worden. Als ziel (als dit zo bestaat hoor uiteraard) ben je gehecht aan dit leven, de mensen die je nu kent, geliefden, vrienden. Als je wel eens dood zou gaan en je ziel word hergebruikt (weet niet of dat zo heet) en je zou worden gereïncarneerd (waar ik overigens ook niet echt in geloof) dan spreek je over een ''oude ziel'' of een ''nieuwetijds kind'' waarbij eventuele ''mediums'' weer kunnen zien wat je hebt meegemaakt in je vorige leven. Mocht je dit zelf dus hebben dat je iets herkent van een vorig leven (als het al bestaat dan he) dan spreken we over een déjavu. (corrigeer me als ik op dit laatste fout zit. Hier heb ik me niet zoveel in verdiept daar reïncarnatie en déjavu mij niet zoveel boeit)

  Reactie aangepast door King Bowser om 2013-11-04 om 16:38

  • Geplaatst op 2013-11-04 om 16:35
 • Enzime King Bowser

  Aah, zijn dat die 'paddo's' waar ik soms over hoor en die je kan kopen in NL? Dringend is gaan halen :p

  • Geplaatst op 2013-11-04 om 16:55
 • King Bowser Enzime

  Geen ervaring mee. Maar wie weet ;-) Of je ze in Nederland kunt kopen weet ik niet, misschien met de juiste adresjes. Wiet kun je hier wel gewoon overal op elke hoek kopen (zo blijkt het) :P

  • Geplaatst op 2013-11-04 om 17:06
 • hatetn King Bowser

  je gaat me toch niet wijsmaken dat iedereen mooi zijn werk gaat blijven doen of dat er iemand echt bang was. iedereen in mijn omgeving zat er mee te lachen en hadden enkel iets van weer de wereld die gaat vergaan, hopelijk is het eens echt zodat ze erover ophouden.

  en wat mensen gaan doen als ze echt weten dat het gedaan is. moorden, plunderen, zelfmoord plegen, ... en waarom ook niet als het toch gedaan is. moest er plots een steen van een paar kilometer recht op ons afkomen weet je al lang genoeg op voorhand dat het gedaan is. moest er een van die supervulkanen uitbarsten gaan ze het wel lang genoeg stilhouden zodat er niet teveel paniek is, ...
  voor ieder scenario ligt er een ander plan klaar. de rest lees ik gewoon niet meer

  voor al de tekst erna. ik weet niet welke drugs jij neemt maar ik zou dringend eens naar een dokter gaan

  • Geplaatst op 2013-11-05 om 05:43
 • King Bowser hatetn

  Waarom gelijk met zo'n negatieve toon erbij? Als er een aan de drugs zou zitten, zou jij dat zijn. Aangezien ''vooral'' een woord is en niet twee. Je zou ieders mening kunnen accepteren toch? Dat is blijkbaar lastig voor jou. Dit is dus precies de reden waarom mensen die er wel ervaring mee hebben er niet over willen praten, omdat ze altijd negatieve reacties krijgen van ongeloof.
  Als ik er in geloof en dingen heb meegemaakt, en jij vind het onzin, accepteer ik dat. Maar als jij het onzin vind en ik geloof er wel in, dan ben ik meteen aan de drugs en moet ik langs dokter?
  Duidelijk sta ik toch voor meer dingen open dan jij doet. Maar dat geeft niet hoor, ook deze mening accepteer ik gewoon, het is jouw mening en ieder mag een mening hebben. Ik vind het alleen een beetje jammer dat jouw mening zo negatief is tegenover iets waar jij niet in gelooft of geloven wil en je daar anderen maar belachelijk mee moet maken.

  Wat betreft het vergaan van de wereld. Ja, er waren bij mij in de omgeving heel veel mensen echt bang dat de wereld zou vergaan. Ze gingen niet moorden, ze gingen niet de rebel uithangen, ze wilden er niet over praten omdat het toch geen zin had als het echt zo was. Waarop ik eigenlijk alleen maar (in mijzelf) kon lachen, want de wereld vergaat voorlopig nog lang niet.

  • Geplaatst op 2013-11-05 om 10:25
 • LeXtruX King Bowser

  TLDR: even wat uitleg over de overvloed van verkeerd bewijs dat het "echt" is, en waarom ghost hunters niet objectief kijken naar hun "bewijzen".
  het omgekeerde kan ook... mensen zien vaak wat ze willen zien... En spoken (mensen die gestorven zijn) is zever, een meer wetenschappelijke uitleg zou kunnen zijn (als we inter dimensionale theoriën erbijhalen) dat plaatsen waar mensen een spook/geest zien zou kunnen te maken hebben met een verdunning tussen verschillende dimensies... Vraag me niet waar ik dit gelezen heb, het is lang geleden en weet de bron niet meer, maar zelfs in dat artikel werd vermeld dat zelfs dat pure speculatie is en het waarschijnlijk gaat over dat die mensen dat willen zien...
  Dit staat ook ver buiten: "wat je niet kan zien, bestaat niet". wat niet is kan niet gezien worden klopt dan weer wel. Bij deze dingen, ongeacht of je gelooft of niet, moet je altijd eerst controleren of het mss geen "normale" uitleg heeft vooraleer je conclusies trekt dat het spoken, bigfeet of yeti zijn... Ik moet nog de eerste "verschijningen" tegenkomen die onweerlegbaar bewijzen dat het echt is... orbjes zijn altijd stofdeeltjes, metalen voorwerpen (of alles dat kan licht reflecteren) die door gereflecteerd licht deze beelden creeeren... gezichten in foto's die pas te zien zijn wanneer een foto gepixelt is, licht aan de (slechte) kwaliteit van de camera, waarin het toestel door compressie van pixels wel eens een gezichtsvorm vormt...
  Er zijn genoeg bewijzen die aantonen aan wat tot nu toe op het paranormale gestoken wordt een heel andere en bewijsbare dingen zijn.
  Maar voor alle duidelijkheid: het is mogelijk dat het bestaat, maar alles wat we tot nu toe gezien hebben is geen bewijs dat het zo is omdat de mensen die het onderzoeken willen dat het iets bovennatuurlijks is.
  Tot slot even Terry Goodkind quoten: "Wizard's 1st rule: people will believe a lie because the want it to be true, or fear it to be so."

  • Geplaatst op 2013-11-04 om 00:09

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.