4gamers.be

World of Warcraft: Warlords of Draenor

Door GuerrillaDawg, 09-11-2013 14:00

Welkom in Draenor

De kogel is door de kerk. Blizzard heeft besloten om met World of Warcraft: Warlords of Draenor terug te keren naar het verleden van Warcraft. Terug naar Draenor, lang voor het verwoest werd en hernoemd werd naar Outland. Ditmaal stappen we dus geen groen portaal binnen, maar een rood portaal. Het klinkt natuurlijk allemaal wel een beetje ingewikkeld voor de gemiddelde speler en net daarom voorziet 4Gamers jullie van een uitgebreide special.

Drae-watte?


De tijd van Ner'zhul

Draenor was de thuisplaneet van de orcs. Het was tevens de schuilplaats van de Draenei, gezien ze op de vlucht waren voor de Burning Legion. De orcs leefden er in die tijd een rustig (shamaanachtig) bestaan totdat hun leider, Ner'zhul, op een dag een visioen kreeg van zijn dode metgezel, Rulkan. Die vertelde hem dat de Draenei een gevaar vormden voor de orcs, dat ze een plot aan het smeden waren om de orcs te vernietigen. Nadien liet ze hem kennis maken met Kil'jaeden, volgens haar de "Great One". Die gaf hem verdere instructies en informatie over het verraad van de Draenei.

De oorlog tegen de Draenei was dus begonnen. Wat Ner'zhul echter niet wist, was dat hij gemanipuleerd werd door Kil'jaeden. Al had hij ergens wel een vermoeden, want qua uiterlijk leek hij merkwaardig veel op de Draenei en voor een goddelijk wezen had hij erg veel haat voor Velen, de leider van de Draenei. Uiteindelijk besloot Ner'zhul nog eens contact op te nemen met de zielenwereld en toen ontdekte hij de waarheid van de echte Rulkan: hij werd al die tijd gemanipuleerd door Kil'jaeden, de leider van de Burning Legion.

De opkomst van Gul'dan

Door dit keerpunt probeerde Ner'zhul zich te verzetten tegen de Burning Legion. Zijn volgeling, Gul'dan, had echter een andere kijk op de zaak. Gevuld met hebzucht en machtshonger informeerde hij Kil'jaeden over het verraad van Ner'zhul. Hierdoor kreeg Gul'dan de plaats van zijn mentor terwijl Ner'zhul al zijn krachten verloor. Al snel werden de vele leiders van de orc-clans (met uitzondering van Durotan, Thralls vader) misleid door Gul'dan en dronken ze het bloed van Mannoroth (een generaal van de Burning Legion) waardoor ze veranderden in bloeddorstige en barbaarse veroveraars.

Door het gebruik van hun nieuwe, donkere, krachten werd Draenor al snel een stoffige woestenij. De Draenei werden uitgemoord, de ogres werden aan slavernij onderworpen en heel het land kwam onder controle van de kwaadaardige orcs. Om uiteindelijk een échte oorlog te starten, opende Gul'dan een portaal naar Azeroth waardoor de Horde begon te vechten tegen de Alliance en de Burning Legion een tweede kans kreeg op een invasie in Kalimdor. Een klein deel Draenei kon hierdoor ontsnappen naar een andere wereld.

De horde werd uiteindelijk teruggedreven door de Alliance en plotseling was Draenor de plaats waar de oorlog werd uitgevochten. Om de overgebleven orcs te redden besloot Ner'zhul een groot deel portalen te openen naar andere werelden. De aanwezigheid van zoveel portalen trok echter heel de wereld uit elkaar en hierdoor transformeerde Draenor in een deel gescheurde fragmenten die rond dwalen in de Nether, een vormloze dimensie vol magie en illusies. Outland was geboren.

Warlords of Draenor - het verhaal

Hoe past deze nieuwe uitbreiding dan in het plaatje van Draenor? Volgens Blizzard zullen we Draenor bezoeken nog voor de orcs het bloed van Mannoroth hebben gedronken. Nog voor de corruptie dus. Wellicht tijdens de oorlog tegen de Draenei. Zelf beschrijft Blizzard de wereld als een zeer wilde plaats, vol met barbaarse stammen. Het mag zich dan wel afspelen voor de corruptie, vredelievende orcs moet je wellicht niet echt verwachten.

Blizzard benadrukt trouwens ook dat deze expansie niet draait rond tijdreizen. Dat is enkel maar een middel om in Draenor te geraken en zal dus niet meermaals worden gebruikt. Caverns of Time toestanden worden dus geminimaliseerd. Hoe we daar precies gaan geraken, is nog niet volledig bekend, al weet Blizzard wel te vertellen dat er een soort van launch-event zal plaatsvinden waardoor de Dark Portal rood zal worden.

Verhaalgewijs zal dit gebeuren door Garrosh. Die zal namelijk een proces krijgen waaraan hij weet te ontsnappen. Uiteindelijk zal die dus in Draenor belanden, waar hij probeert een nieuwe Horde samen te stellen, genaamd de Iron Horde. Tegelijkertijd zal hij ook proberen om te vermijden dat de orcs ooit het bloed van Mannoroth zullen drinken. Hij blijft echter wel onze vijand, gezien hij de Iron Horde wilt samenstellen om later datzelfde leger mee te nemen naar Azeroth als revanche. Blizzard benadrukt hier dan weer dan Garrosh echter niet de grote antagonist wordt van Warlords of Draenor.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.