4gamers.be

Deus Ex: Human Revolution - Director's Cut

Door Fredje, 08-11-2013 00:00

Jensen heeft er zelf voor gekozen in Deus Ex: Human Revolution - Director's Cut


Voor de Wii U-versie, ga naar de laatste pagina

De drang om te ontwikkelen zit in de mens. Als holbewoners zochten we naar scherpe stenen om deze vervolgens om te toveren in wapens. Toen de te lopen afstanden almaar groter werden, waren we maar wat blij dat de auto ten tonele verscheen. Inmiddels is het jaar 2027 gearriveerd en zijn we nog altijd niet uitontwikkeld. Sterker nog, we zijn aangekomen op het volgende station in de menselijke evolutie: augmentations. Maar of dat nou zo’n goede ontwikkeling is?

Door de ontwikkeling van augmentations – mechanische lichaamsdelen, organen en andere verbeteringen – heeft de mens enorme stappen gemaakt. Dankzij deze hoogstaande techniek kunnen verloren ledematen simpelweg vervangen worden. Soldaten die met afgeschoten ledematen terugkeren, kunnen dankzij de augmentations hun leven weer oppakken. Door kanker aangetaste organen kunnen simpelweg vervangen worden door een mechanische variant. En via een simpele chip in het hoofd heb je ineens alle kennis van de wereld binnen handbereik. Het lijkt allemaal zo mooi, maar er zit ook een keerzijde aan de augmentations. Iedereen met genoeg geld kan zichzelf superkrachten aanmeten. Hele bendes bestaan uit augs (de ‘liefkozende’ naam voor mensen met augmentations) en de publieke opinie begint zich dan ook steeds meer tegen deze bionische hulpmiddelen, en de bedrijven hierachter, te keren.

Deus Ex: Human Revolution

De bionische man

Jij kruipt in de huid van Adam Jensen, een ex-politieagent die inmiddels de baan van hoofd beveiliging bij Sarif Industries, een van de grote spelers als het aankomt op augmentations, bekleedt. Als het bedrijf op een avond wordt aangevallen door huurlingen, gaat Adam in de tegenaanval. Hij heeft echter niks in te brengen tegen de belagers, die het voorzien hebben op het leven van de topwetenschappers van het bedrijf, en krijgt een kogel in zijn hoofd. Als hij een dag later zijn ogen weer opent is hij compleet veranderd. Om zijn leven te redden heeft Sarif hem voorzien van militaire augmentations.

Je zult op pad worden gestuurd om uit te zoeken wie de aanval heeft gepleegd en natuurlijk speelt er veel meer achter de schermen dan in eerste instantie het geval lijkt. Het verhaal verloopt bijzonder sterk en is ook voor niet-Deus Ex-spelers prima te volgen. Mocht je de andere delen uit de serie echter wel hebben gespeeld, dan zullen er genoeg subtiele hints te vinden zijn die duiden naar de gebeurtenissen uit Deus Ex: een extraatje voor de echte fan.

Ondanks dat Adam in eerste instantie niet blij is met zijn nieuwe mechanische ledematen, valt niet te ontkennen dat aan de bionische hulpmiddelen ook een aantal leuke voordelen kleven. Adam is sterker dan ooit en dat komt zeker van pas als hij op pad gaat om uit te zoeken wie de aanval heeft gepleegd. Daarnaast kan hij zijn krachten verbeteren door middel van Praxis-punten. Een chip die ervoor zorgt dat je beter kunt hacken, een upgrade die het mogelijk maakt om tijdelijk onzichtbaar te worden of de mogelijkheid om voortaan door muren heen te slaan. Allemaal handig. Toch zul je keuzes moeten maken, want je kan namelijk niet alles upgraden.

Deus Ex: Human Revolution

Een labyrint aan mogelijkheden

Dat er in Deus Ex: Human Revolution keuzes gemaakt moeten worden is een understatement. De hele game bestaat uit keuzes. Er zijn talloze manieren om missies aan te pakken. Iets dat meteen al zichtbaar is in de eerste missie. Een van de fabrieken van Sarif Industries wordt aangevallen door een anti-augmentationgroep. En laat die fabriek nou net onderdak bieden aan een nieuw stukje militaire technologie. Het is jouw taak om dit stukje techniek veilig te stellen voordat iemand er mee vandoor gaat. O, en mocht je hierbij de levens van de werknemers van de fabriek redden, dan is dat mooi meegenomen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.