4gamers.be

Among the Sleep

Door rafbanaan, 28-06-2014 00:00

Tegenwoordig is het horror-genre weer populair geworden en dat merken we ook aan het grote aantal indies dat zich aan dit genre waagt. Among The Sleep is zo'n titel, maar deze probeert het net iets anders aan te pakken.

In Among the Sleep kruipen we in de huid van een tweejarig kind. Een liefdevolle intro met een verjaardagsfeestje eindigt niet zo positief als mama een woordenwisseling heeft met iemand aan de deur. Cadeautjes maken echter alles goed, al is het ook snel tijd voor ons dutje. In het midden van de nacht worden we echter wakkergemaakt door een mysterieus geluid en dus gaan we ook op zoek naar de oorzaak. Onze teddybeer komt in elk geval aan onze zijde staan, want een peuter is maar een peuter natuurlijk.

Among the Sleep screenshot Among the Sleep screenshot

Het verhaal van Among the Sleep is goed, maar eigenlijk bijzonder kort. Na 2 à 3 uurtjes zit je al aan het einde van het avontuur, iets wat niet bepaald gerekt wordt door de puzzels die je aangeboden krijgt. De deur zien open te krijgen (niet geheel eenvoudig voor een piepkleine koter) of een sleutel gaan zoeken zijn zowat de kerntaken en zoals gezegd niet meteen uitdagend te noemen. "Kinderspel" is het best passende woord voor de moeilijkheidsgraad. Slechts één keer moesten we echt goed nadenken, maar dat kwam eerder doordat we niet eens wisten dat we een bepaalde handeling konden uitvoeren. 

De spanning zit in het griezelige monster dat tijdens de singleplayer mee ronddwaalt, een monster waar je je niet tegen kan verdedigen (peuters hebben niet meteen een verdedigingsreflex buiten krijsen en huilen). Toch hoef je je niet meteen zorgen te maken, want ontsnappen is behoorlijk eenvoudig. Gewoon een schuilplaats zoeken en verstoppertje spelen, al kan je in vele gevallen ook gewoon wegwandelen, aangezien het monster vaste patronen loopt en je die vrij snel kan doorgronden.

Among the Sleep screenshot

Als het echt te donker wordt, kan je je teddybeer inschakelen, want een knuffel zorgt voor een lichtbundel waardoor alles weer net iets zichtbaarder wordt. Toch zijn er ook ettelijke schrikmomenten ingebouwd, al moeten we toegeven dat ze  allerminst effect hebben gehad op onze speelsessie. Het blijft allemaal een beetje mak, zeker gezien het doel van het spel wel degelijk is om je de daver op het lijf te bezorgen.

Grafisch ziet Among the Sleep er niet slecht uit, zeker niet gezien het een indie-titel is. De verschillende omgevingen zijn goed afgewerkt, net als de personages. Er zijn wel wat kleine bugs, iets wat onze collega Jay ook heeft ondervonden in zijn livestreams. Wat dialogen betreft: deze zijn ook goed afgewerk en vooral de stem van de teddybeer is een pluspunt, want hij is kalm en rustgevend - zoals elke teddybeer moet zijn.

Conclusie

Among the Sleep gooit het wat over een andere boeg door je als tweejarige te laten rondkruipen. Jammer genoeg zijn de schrikmomenten en de puzzels ook precies op dat niveau gezet en was de uitdaging redelijk ver te zoeken. Geschikt voor fans van het genre, maar dan wel in de virtuele budgetbak.

Positief

  • Kruipen en lopen als een tweejarige
  • Einde van het verhaal
  • Stem teddybeer
Score
70/100

Negatief

  • Puzzels veel te eenvoudig
  • Schrikmomenten niet echt schrikwekkend
  • (kort)
Grafisch
70%
Geluid
70%
Fun
65%
Gameplay
65%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.