4gamers.be

Company of Heroes 2 + The Western Front

Door rafbanaan, 11-07-2014 00:02

Company of Heroes 2 staat ook aan het Oostfront sterk


Ons geduld werd lang op de proef gesteld, maar het is eindelijk zover. Na zeven jaar kunnen we een nieuw deel van de Company of Heroes-reeks op onze krachtmachines opstarten. Company of Heroes wist vele harten te veroveren door zijn unieke gameplay en realistische inbreng in het RTS-genre. We verwachten in Company of Heroes 2 dan ook hetzelfde van ontwikkelaar Relic, die onder het dak van Sega een nieuw thuis vond.

In Company of Heroes 2 verhuizen we van het Westerse front naar het Oostfront waar het Russische leger zijn mannetje moet staan tegen de opmars van het Duitse leger. Het hoofdpersonage, genaamd Luitenant Lev Abramovish Isakovish, zit in een benarde situatie. Hij bevindt zich namelijk in een werkkamp, nadat hij zijn functie als leidinggevende de rug toekeerde. Je ging niet altijd akkoord met de handelswijze van je overste en daar was men niet mee gediend, aangezien je steeds de bevelen moet opvolgen zonder vragen te stellen.

Company of Heroes 2 screenshot

Op een koude winterse nacht krijg je bezoek van je oude kolonel die je je oude dagboek onder de neus duwt. Hij wil de verschillende teksten die je neerpende samen met je overlopen vooraleer je voor het vuurpeleton komt te staan. Lev Abramovish Isakovish werd namelijk meer een journalist die iedereen wilde informeren over de gebeurtenissen omtrent het Rode Leger. De gesprekken met je oude kolonel zorgen dan ook voor de sprong naar de verschillende missies. Het verhaal van de singleplayer is eigenlijk niet speciaal en zal je aan de eindmeet ook niet lang bij blijven.

De moeilijkheid van de singleplayer was voor ons perfect. Je kan nog steeds kiezen tussen drie moeilijkheidsgraden, namelijk Conscript, Captain en General, maar op de gemiddelde moeilijkheidsgraad kregen we voldoende weerstand van de tegenstander om voor een degelijke uitdaging te zorgen.

In de singleplayer mag je je aan veertien missies verwachten die genoeg variatie brengen. Zo mag je je verwachten aan missies waar je op een Duitse Tiger Tank jaagt om deze nadien te stelen en terug te brengen naar je hoofdkwartier. Er is ook een missie waar je een groep sluipschutters onder je hoede krijgt waarmee je op Duitse officieren moet jagen om tot een informant te geraken. De overige missies zijn vooral een mix tussen het verdedigen van je eigen positie en het met volle macht aanvallen van een Duitse stelling. Zo kregen we in een bepaalde missie de kans om een versterkte citadel aan te vallen om zo de moraal van het Duitse leger omlaag te brengen.

Company of Heroes 2 screenshot

De ontwikkelaar leverde hier goed werk, want elke missie heeft wel iets uniek en biedt de nodige uitdaging om deze tot een goed einde te brengen. Een grote verandering ten opzichte van de orginele Company of Heroes is dat het base building zo goed als weg is. Oftewel begin je met een reeds voorziene basis of je krijgt de mogelijk om versterking op te roepen via het menu. Je kan er ook een voordeel in zien, aangezien je nu meteen toegang krijgt tot verschillende eenheden zonder te moeten wachten op de benodigde resources om de gebouwen neer te planten.

Base building is evenwel niet volledig verdwenen, al kan je het aantal missies waarbij je je eigen basis bouwt tellen op minder dan één hand. Elk gebouw, in totaal vier, geeft je toegang tot een specifieke categorie van eenheden. Zo kan je in het ene gebouw eenheden met een machinegeweer of mortier oproepen en laat je in het andere gebouw een IS-2 Heavy Tank in elkaar knutselen. Hier vind je geen grote verandering ten opzichte van de orignele Company of Heroes terug, buiten andere voertuigen en af en toe andere infanterie-eenheden.

Zoals we hierboven aanhaalden, kan je gedurende de missies beroep doen op versterking, genaamd Conscripts. De Conscript-eenheden kosten je praktisch niks, waardoor je ze kan gebruiken voor tal van doelen. Je kan ze gebruiken om een vijandelijke stelling te onderzoeken of als kanonnenvlees. Je kan de Conscripts ook gebruiken om bestaande eenheden te versterken met nieuwe leden, indien ze verliezen hebben geleden.

Company of Heroes 2 screenshot

De Conscripts komen in drie categorieën, namelijk Fresh Conscripts, Frontoviki Conscripts en Penal Battalion. Een nieuwe categorie bekom je door de Conscripts te gebruiken op het slagveld, waardoor een metertje zich zal vullen. Als het metertje helemaal vol is, krijg je toegang tot het Penal Battalion dat een stuk beter is uitgerust dan de Fresh Conscripts. Een nadeel van Conscripts op het slagveld te roepen, is dat het beruchte Order #227 zijn intrede maakt. Order #227 was een berucht bevel van Stalin, waarbij Russische officieren terugtrekkende soldaten mochten doodschieten. In Company of Heroes 2 vinden we dit Order #227 dus ook terug en je zal moeten opletten dat je gedurende de tijd dat dit order actief is geen eenheden terugtrekt. Doe je dit wel, dan krijgen ze een kogel in het hoofd wanneer ze bij het hoofdkwartier aankomen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.