4gamers.be

Darksiders II

Door YoniVL, 14-08-2012 15:51

Wie Darksiders van enkele jaren terug heeft gespeeld, die weet dat ons aardse rijk het zwaar te verduren krijgt. De Apocalyps is losgebarsten en niemand die wist waarom. War, een van de vier ruiters van de Apocalyps, kreeg alle schuld in zijn schoenen geschoven, al had hij er eigenlijk niks mee te maken. In het eerste deel doet hij er dan ook alles aan om zijn onschuld te bewijzen. In Darksiders II kruipen we in de huid van een andere ruiter, namelijk Death. Die kan het niet verkroppen dat zijn broer een zondebok is voor hogere krachten en dus gaat hij op zoek naar een manier om War te zuiveren van alle schuld.

[Getest op PS3]

Het verhaal van deze sequel loopt ongeveer gelijk met het eerste deel. Dat wil dus zeggen dat de gebeurtenissen uit het eerste deel eigenlijk nog niet zijn gebeurd terwijl Death begint aan zijn zoektocht. De Apocalyps is wel losgebarsten en de Destroyer loopt rond op aarde, waardoor de mensheid bijna volledig is weggevaagd, maar alles wat daarna volgde in Darksiders, daar heeft Death nog geen idee van. Dat houdt in dat je als speler vaak dingen al weet, die nog niet helemaal duidelijk zijn voor Death. Je weet van bepaalde personages dus al wat hun achterliggende motieven zijn en je weet vaak dus meer dan het hoofdpersonage.

Darksiders II screenshot

Om War te zuiveren van zijn zonden ziet Death maar één oplossing en dat is de heropstanding van de mens. Daarvoor moet hij de Well of Souls zien te vinden. Daar zitten alle zielen van de mensheid opgesloten en het is dus ook daar dat Death ze allemaal moet gaan bevrijden. Die zoektocht gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot en onderweg zal je heel wat obstakels moeten overwinnen. Je zal daarbij flink wat bekende gezichten tegenkomen, zoals Archon, Uriel en Samael. Waar en wanneer je hen ontmoet, dat gaan we niet vertellen. Het is dan ook moeilijk om je iets te vertellen over het plot, zonder belangrijke details weg te geven.

We kunnen wel zeggen dat we de ware aard achter de Corruption, die welig tiert, zullen ontdekken. Ook krijg je meer informatie over The Old Ones en hun taak binnen het raderwerk van hemel versus hel. Daarbij maak je opnieuw kennis met Ulthane en andere personen die zich bij zijn volk mogen rekenen. Verder verschijnen de Nephilim ook ten tonele. Dit is het ras waartoe ook de vier ruiters behoorden, tot ze hen allemaal afslachtten. Nephilim zijn een soort engel-demonen, die eigenlijk nergens thuis waren. Ze hoorden niet in de hemel of de hel en in het derde koninkrijk, de aarde, was ook geen ruimte voor hen. Daarom werden de vier ruiters gevraagd om hun soortgenoten af te slachten, in ruil voor hun eigen leven en de kracht die gepaard ging met hun nieuwe rollen, als ruiters van de Apocalyps. Wat de Nephilim hun rol dan is in het hele verhaal, dat houden we toch maar liever verborgen. Het is immers veel leuker om het allemaal zelf uit te dokteren.

Darksiders II screenshot

We kunnen over het verhaal dus niet echt uitgebreid praten, maar gelukkig kunnen we dat over de rest van het spel wel. De gameplay zal voor de fans van het eerste deel voor een groot stuk vertrouwd aanvoelen. Nog steeds draait alles om die mix van puzzelen en vechten. Daar is nu echter nog een kleiner aspect bijgekomen met de flinke hoop loot die je kan verzamelen. Schatkisten staan nu dan ook aangeduid op je mini-map. Je zou ze misschien liever zelf zoeken, maar het zijn er zoveel dat dit een immens titanenwerk zou zijn. Je zal trouwens nog altijd flink wat puzzeltjes mogen oplossen om alle kisten te vinden.

Puzzelen gaat er in Darksiders II voor een groot stuk hetzelfde aan toe als in het eerste deel. Je zoekt de juiste paden, gaat op drukknoppen staan en opent deuren met sleutels die je ergens hebt gevonden. Death zal wel een aantal nieuwe krachten krijgen, die er voor zullen zorgen dat sommige puzzels serieuze hersenkrakers zijn. Zo heb je de Soul Splitter, waarmee Death zich kan splitsen in twee delen en waarbij zijn fysieke vorm tijdelijk in steen verandert. Zo kan je op twee plaatsen tegelijk zijn en kan je af en toe ook flink wat gewicht in de schaal werpen.

Darksiders II screenshot

In Darksiders kon je al portalen openen, waarmee je snel naar een andere plaats kon gaan en die mogelijkheid is er nu ook. Er is zelfs een uitbreiding gekomen, namelijk reizen door de tijd. Wanneer je bepaalde portalen opent, zal je naar het verleden kunnen reizen, waar de wereld er soms helemaal anders uitziet. Door zaken in het verleden te doen, kan je zo puzzels in het heden oplossen. Een heel ingenieus systeem, dat je grijze hersencellen stevig aan het werk zal zetten. Net als in het eerste deel zijn de puzzels trouwens nooit verschrikkelijk moeilijk. Soms zal je even moeten nadenken, maar steeds is de oplossing zeer logisch en vaak ligt het in een klein hoekje.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.