4gamers.be

Hands-on: Guild Wars 2 Dragon Bash

Door Phazon, 10-06-2013 15:00

Draak-onische maatregelen in Guild Wars 2: Dragon Bash


Zowat iedere maand kunnen we in Guild Wars 2 wat nieuwe content verwachten. Dit gebeurde in het verleden vooral aan de hand van Living Story en bepaalde festiviteiten. Deze maand kunnen we ons volledig uitleven in het Dragon Bash festival. 4Gamers mocht tijdens het weekend alles eens verkennen, om zo toch ons even onze zinnen te verzetten na het traumatische voorval met ons draakje Rudy en hooligan Yoni
 
Oorspronkelijk waren de draken in Guild Wars nog vrij geliefd onder de bevolking. Zowel Glint als Kuunavang wisten de vroegere helden een handje te helpen tegen het kwade en werden gedurende een hele tijd door het volk geëerd. Dat veranderde helaas sinds de gebeurtenissen van The Eye of the North. De Elder Dragons teisteren Tyria en worden tegenwoordig gezien als zeer ernstige bedreigingen. Daarom heeft de Captain's Council besloten om voortaan het Dragon Bash festival te houden. Tijdens dit festival wordt iedereen uit Tyria samengebracht om samen de draken (figuurlijjk) te vernietigen. Lion's Arch vormt dan ook de uitstekende plek om dit festival te houden en zal daarom volledig in teken staan van dit thema.
 
 
Wanneer je morgen inlogt, zal je meteen een berichtje krijgen en naar de juiste NPC verwezen worden. Dit zal niets nieuws zijn voor degenen die in de laatste maanden nieuwe content verkend hebben. Kapitein Magnus zal ons wegwijs maken in het festival en ons verwijzen naar de activiteiten waar je aan kan deelnemen. Ten eerste zullen er heel wat Dragon Pinatas verspreid zijn in de wereld, die je stuk voor stuk kapot mag meppen. Het bashen van de pinatas zal je wat snoep opleveren, genaamd Zhaitaffy. Deze snoepjes worden gebruikt als currency om foodbuffs of een speciale Holographic Dragon Wings backpiece te kopen.
 
Het laatstgenoemde accessoire zal sowieso heel gewild zijn, maar vereist een heel groot aantal snoepjes of geluk om te bemachtigen. Gelukkig geeft Arenanet ons ditmaal ook de kans om een andere backpiece, de Shattered Dragon Wings, te verdienen door een aantal achievements te voltooien. Op die manier kan iedereen plezier beleven aan deze zeer geslaagde cosmetic skin. Dit zal trouwens niet de enige skin zijn die spelers zullen ontvangen. Het bijwonen van de vuurwerkshow zal je een drakenhelm opleveren, terwijl de Black Lion Company ons ook op iets zal trakteren. In deze screenshots kan je alvast de twee soorten drakenvleugels aanschouwen. (klik om te vergroten)
 
   
 
Daarnaast zal je ook in heel Tyria holografische draken kunnen terugvinden, die heel wat vijanden op je zullen loslaten. Het verslaan van deze vijanden levert opnieuw wat Zhaitaffy en soms een Dragon Coffer op. In de Dragon Coffers zullen we meestal Zhaitaffy terugvinden, maar er is ook een kleine kans op een ticket voor een unieke Jade Skin. Je kan deze ticket inruilen bij de juiste vendor voor één van de nieuwe wapenskins. Ditmaal heeft men ook alle wapens voorzien van een Jade themaskin, zodat niemand zich buitengesloten hoeft te voelen.
 
Zij die wat meer kans willen op een Jade Skin ticket, zullen allicht hun soelaas moeten zoeken in de gemstore. Een Rich Dragon Coffer zal daar namelijk aangeboden worden en deze hebben een grotere kans om deze ticketjes te droppen dan de normale Dragon Coffers. De spelers meer keuze dan ooit geven om hun favoriete skin te bemachtigen is alvast een groot werkpunt geweest van Arenanet en het ziet er naar uit dat men toch in de goede richting aan het gaan is.
 
Twee andere, grote activiteiten zijn Moa Racing en Dragon Ball. Moa Racing zal een permanente toevoeging aan het spel zijn. De bedoeling is dat we voor een bedrag van 50 silver wedden op een bepaalde Moa. Indien deze de race wint, zal je beloond worden met speciale tokens. Ook voor de tweede en derde plaats wordt er een troostprijs voorzien. Deze tokens zal je kunnen inwisselen tegen een speciale Moa minipet of bags of coin. Het Oosten van Lion's Arch wordt het walhalla voor iedereen die graag eens een gokje waagt, dus.
 
  
 
De Dragon Ball-activiteit is dan weer een PvP-gebaseerde bedoening. Twee teams van 5 spelers zullen het tegen elkaar opnemen in een arena alwaar de actie vrij intens en hectisch kan zijn. Iedereen start met 100 hp en kan in de arena bepaalde orbs terugvinden. Het verzamelen van een orb geeft je extra skills (vijf skills in totaal) om de vijanden schade te berokkenen en zo punten te scoren. De winnaar van de match zal een speciale Dragon Coffer krijgen die je meestal wat snoepjes oplevert. Echter is er ook een heel zeldzame kans dat deze Dragon Coffer je de Dragon Wings zal geven. Deze zal, in tegenstelling tot dezelfde set die je met snoepjes kan aanschaffen, ook verkocht kunnen worden op de Trading Post.
 
Tot slot moeten we het toch nog even over Lion's Arch zelf hebben. De stad is prachtig versierd met het drakenthema en kent tal van subtiele versieringen en afwerkingen. De verkenners onder ons zullen alvast heel wat details opmerken waar je niet meteen op zou letten. Zo viel ons bijvoorbeeld op dat de rioolputdeksels ook versierd waren. Op de grote plaza vinden we tevens een speciale projector terug in plaats van de gebruikelijke fonteinen. De projector zal continu een animatie van The Shatterer ,die over de stad vliegt, projecteren. Het is alvast een enorm mooi zicht indien je pc dit kan weergeven. De rest van de details laten we aan jullie over om te ontdekken. 
 
  
 
Sowieso hebben we nog bijlange niet alles verteld over het Dragon Bash festival en zijn we er zeker van dat de spelers binnenkort aangenaam verrast zullen worden. We komen heel wat bekende characters uit de vorige verhalen tegen, aangezien men gedeeltelijk wilt inhaken op de living story. Hou je ogen dus open en je oren gespitst, want er zal sowieso meer gebeuren dan je op het eerste zicht zou denken.

Conclusie

Dragon Bash gaat van start op 11 juni en we zullen onze frustratie in de komende weken volledig op de draken kunnen uitleven. De content die we allemaal gespeeld hebben, was meer dan behoorlijk en als je de Halloween- of de Kerst-content meegemaakt hebt, weet je waar je je zoal aan kan verwachten. Vanaf dinsdag kunnen we met een gerust hart op de draken bashen of ligt er toch nog een onheilspellend gevaar op de loer? De tijd zal het ons leren.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.