4gamers.be

Hands-on: Wildstar

Door YoniVL, 06-06-2013 00:02

Verandering van spijs doet eten in Wildstar

Geschreven door Yannick Barrera Riano


Als er iemand het MMO-landschap wakker kan schudden en het World of Warcraft-imperium kan laten afbrokkelen, dan is het NCSOFT wel. Deze geoliede machine produceert de ene MMO na de andere en heeft opnieuw een geweldige MMO in de pijplijn zitten, namelijk Wildstar. NCSOFT en Carbine studios nodigden ons uit in Amsterdam voor een woordje uitleg en een hands-on.

Elke MMO probeert zich te distantiëren van andere soortgenoten door unieke elementen toe te voegen en dit is ook niet anders bij Wildstar. Tijdens ons onderonsje werd al snel duidelijk gemaakt op welk vlak Wildstar wil uitblinken. Naast de vaak voorkomende keuzes zoals factie, ras en klasse voegt Carbine nog een extra optie toe aan de mix, namelijk paths. In totaal zullen er vier paden zijn waaruit je kan kiezen, gaande van Settler en Soldier tot Explorer en Scientist. Stephan Frost, Gamedesign Producer bij Carbine Studios, vatte het verschil tussen klassen en paden als volgt: “Een klasse bepaalt hoe je vijanden doodt, terwijl een path bepaalt hoe je het spel beleeft. Eenmaal je een path gekozen hebt, is de keuze onomkeerbaar.”

WildStar screenshot

Unieke public events die gebonden zijn aan je path zullen tijdens je speeltijd tevoorschijn komen. Zo zullen Soldiers dikwijls een gezamenlijke vijand moeten kleineren of bepaalde gebieden ontdoen van levend onkruid. Explorers daarentegen zullen zich bezig houden met het onderzoeken van elk hoekje van de map, het beklimmen van de hoogste bergen en het duiken naar de diepste gronden. Mede dankzij de Super Jump, een stevige dubbele sprong, zullen de Explorers het spel eerder ervaren als een platformer.

Het derde path doet alles in naam van de wetenschap. De Scientist is ideaal voor spelers die graag alles weten omtrent het verhaal en de geschiedenis van de personages en de wereld. Informatie wordt verzameld door het oproepen van een scanbot. Via het scannen van bepaalde objecten en het oplossen van puzzels ontdek je geheime passages en laboratoria.

WildStar screenshot

Altijd al graag huizen gebouwd of bruggen ontworpen, dan is de Settler zeker iets voor jou. Settlers zorgen ervoor dat The Nexus een aangenamere plaats wordt om in te vertoeven. Stamp gevangenissen uit de grond, bouw een postkantoor of een bank. Plaats nog een sfeervolle pub en je kan samen met je makkers iets drinken. Bij Settlers draait het om het mooier maken van de wereld en occasioneel vind je zelfs zeldzame opdrachtgevers, door het plaatsen van bepaalde gebouwen.

Het meeste haal je uit je path wanneer je samenspeelt. Tijdens de presentatie werd er een voorbeeld getoond van een samenwerking tussen een Scientist en een Explorer. De Explorer zocht het terrein af naar geheime plaatsen op de map en vond hierbij een laboratorium. De Scientist scande de omgeving met zijn scanbot en vond hierdoor een puzzel die opgelost moest worden. Eenmaal opgelost gingen de deuren van het lab open en kwam er een mini-baas tevoorschijn, die waarschijnlijk wel wat leuke loot in petto zou hebben. Hadden we nu maar die Soldier bij.

WildStar screenshot

Tijdens de presentatie kwamen we ook te weten dat housing een zeer groot onderdeel is van Wildstar. Vanaf level 6 kan elke speler beginnen met het bouwen van zijn virtueel paradijs. We gaan niet beweren dat de mogelijkheden oneindig zijn, maar qua diepgang komt het toch in de buurt van De Sims. Opdrachten in The Nexus leveren vaak items op die te gebruiken zijn in je huis en indien je een tijdje niet online kunt op Wildstar, kan je een vriend vragen om je moestuin te onderhouden of je terrein te beschermen tegen rovers.

Humor speelt een grote rol in Wildstar. Zowel in de video’s, de trailers als in de game zal je geconfronteerd worden met hilarische momenten. Wildstar gaf ons een Ratchet & Clank-gevoel en dat is op zich een gigantisch compliment. Ook de kleurrijke wereld en fantasierijke vijanden passen perfect in het plaatje.

Conclusie

Het MMORPG-landschap wordt al jaren onverstoord gedomineerd door WOW en de talrijke nieuwe MMO’s die jaarlijks uitkomen vechten elk voor hun stukje van de (geld)koek. Het goede aan Wildstar is dat het geen WOW-kloon wil zijn, maar gewoon terug de fun in MMO’s wil brengen. Vooral door zijn kleurrijke stijl en humoristische momenten hadden wij graag enkele uurtjes verder gespeeld.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.