4gamers.be

2012: Codemasters

Door Jay, 12-01-2012 17:54

2011 was een goed jaar, maar wel een jaar dat inmiddels al achter ons ligt. Het is dan ook uitkijken naar wat in de toekomst ligt en dus houdt 4Gamers een vergrootglas boven enkele uitgevers. We overlopen de grootste kleppers die gepland staan voor 2012, maar kijken ook verder dan wat zeker is. Zo zijn we niet verlegen om wat speculaties, die de ene keer al wat beter onderbouwd zullen zijn dan de andere. Vandaag aan de beurt: Codemasters.

F1 2011

Release: 22 februari 2012


22 februari kan Europa aan de slag met de PS Vita en F1-fanaten kunnen dan meteen ook de Vita-versie van F1 2011 aanschaffen. Codemasters maakt zich hard dat het spel werd geoptimaliseerd voor de handheld en dus kan je voortaan "on the go" enkele F1-races afwerken. Uiteraard kan je deelnemen aan verschillende competities en ook over het wagenaanbod valt niet te klagen. Verder zijn er een handvol multiplayer modes voorzien, al zal de grootste troef van de Vita-versie vooral liggen bij de quick-fire challenge modes. Dit zijn korte uitdagingen die je tot een goed einde moet brengen (in je eentje maar ook in co-op) en dus ideaal om je Vita af en toe eens voor een korte periode op te starten en gas te geven.

F1 2011 screenshot F1 2011 screenshot

DiRT Showdown

Release: mei 2012


Met DiRT Showdown mogen we in 2012 een nieuwe game in de DiRT-reeks verwelkomen, al benadrukt Codemasters wel dat het spel geen vervolg is op DiRT 3. Het zou gaan om een geheel nieuwe ervaring die de focus legt op het spektakel en plezier. Er zullen drie soorten evenementen zijn die je aan de slag laten gaan met je wagen.

Er de "gewone" races waarin je strijdt om de eerste plaats en je tegenstanders voorbij kan steken door gebruik te maken van binnenwegen en ramps, al zal je moeten uitkijken dat je zelf niet het slachtoffer wordt van een van de vele obstakels. Bij Demolition Derby is het dan weer de bedoeling om botsautootje te spelen, zodat je de wagen van je tegenstanders naar de schroothoop katapulteert. Bij Hoonigan tot slot krijg je een terrein voorgeschoteld waarop je allerlei stunts uit je mouw kan toveren.

En verder?


Voorlopig staat er voor Codemasters niet zo heel veel gepland voor 2012. Na F1 2011 voor de PS Vita mogen we ons ook verwachten aan F1 Online: The Game, hetgeen een gratis online F1-racer zou worden. Daarnaast lijkt het echter zo goed als zeker dat we ook een F1 2012 krijgen en vermoedelijk zal men nog wel iets doen met The Lord of the Rings Online, dat sinds kort gratis te spelen valt.

Speculaties


DiRT 4

DiRT Showdown lijkt vooral een tussendoortje te worden en dus is het voor fans van rally vooral uitkijken naar DiRT 4. Of die game in 2012 verschijnt, valt te betwijfelen, maar een aankondiging lijkt dan weer wel een reële mogelijkheid. Voorlopig zijn er echter geen indicaties dat men met DiRT 4 bezig is, dus het zal nog een tijdje wachten geblazen zijn. Sowieso zou een onthulling van DiRT 4 voor de release van DiRT Showdown nogal vreemd zijn.

Operation Flashpoint

Waarschijnlijk is het nog wat vroeg om in 2012 alweer een nieuwe Operation Flashpoint-game uit te brengen, maar de reeks doet het niet onaardig en dus lijkt een nieuwe game er ooit wel eens van te zullen komen. Een aankondiging in 2012 zou dan ook niet als een verrassing komen.

Bodycount 2

Sommigen huiveren als bij de gedachte alleen al dat Bodycount ooit een vervolg zou krijgen, maar iedereen verdient een tweede kans en bovendien bevatte Bodycount wel enkele leuke elementen. Die werden jammer genoeg overschaduwd door een hoop andere kenmerken van het spel, die minder goed uitpakten. Misschien waagt men zich aan een Bodycount 2, misschien niet, de toekomst zal het uitwijzen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.