4gamers.be

Bioware geeft interview Mass Effect 3 multiplayer vrij

Door papfles, 12-10-2011 18:30

Update

De eerste beelden van de multiplayer in Mass Effect 3 zijn opgedoken en bevestigen dat het om een drop-in, drop-out co-op mode gaat. Casey Hudson leidt ons doorheen de multiplayer en geeft meteen heel wat uitleg mee. Ongetwijfeld hoopt Bioware hiermee wat fans gerust te stellen.

De multiplayer moet een verlengde zijn van de diepgaande singleplayer-ervaring en stelt je in staat om met 4 mensen co-op te spelen om zo controle te verkrijgen over gebieden uit het sterrenstelsel. De gebieden die Commander Shepard in de singleplayer bezoekt, in een poging om ze aan zijn kant te krijgen, dat zijn net de gebieden die je in de multiplayer moet gaan verdedigen tegen vlagen tegenstanders. Hoe beter je dit doet, hoe beter je einde zal zijn in de singleplayer.

Bioware benadrukt dat het perfecte einde ook haalbaar is door enkel singleplayer te spelen, maar men wil de speler de keuze geven om ook in multiplayer zijn gang te gaan. Ook ontkent Bioware dat het hiermee de singleplayer benadeelt. Er is zelfs een extra team (Bioware Montreal) op gezet, dat al meer ervaren is in het multiplayergedeelte van games, waardoor het helemaal geen (negatieve) invloed op de singleplayer is.

Andere informatie die we al hebben mogen lezen, is dat je voor elke missie kan bepalen welke wapens je wil meenemen en dat je telkens 11 vlagen aan tegenstanders moet overleven om een missie tot een goed einde te brengen. Je krijgt dan ook XP om je klasses permanent te verbeteren. Blijkbaar had Bioware al vanaf Mass Effect 1 het plan om multiplayer toe te voegen met een Galaxy at War-mode, maar is het er nu pas van gekomen.

Origineel - Bioware: co-op met 4 in Mass Effect 3 - 11/10/2011 om 09:18

Gisteren lekte een magazine waarin bevestigd werd dat Mass Effect 3 multiplayer zou hebben en Bioware bevestigde het nieuws korte tijd later. Nu heeft het ook wat meer uitleg gegeven over de aard van de multiplayer - waarschijnlijk in een poging om het gemor bij een deel van het publiek weg te halen.

De co-op missies worden het Galaxy at War-systeem genoemd en hebben een rechtstreekse impact op de Galactic Readiness in je singleplayerspel. Binnenkort zouden we ook nog andere manieren te zien krijgen waarmee je deze Galactic Readiness kunt beïnvloeden, dus het zal niet enkel van deze co-op missies afhangen. Ondanks het feit dat deze missies geen deel uitmaken van de singleplayer van Mass Effect 3, "hebben ze een directe impact op het einde van de singleplayer, waarbij spelers de kans hebben om op een andere manier de ultieme overwinning [op de Reapers] te behalen", laat Christ Priestly weten. Sowieso werd er gekozen voor co-op multiplayer (en geen versus modus), omdat dat "logisch was en de kracht van de singleplayer niet ondermijnde".

"Het is belangrijk om te melden dat het systeem helemaal vrijblijvend is en gewoon een andere manier is waarop spelers hun spelevaring kunnen beïnvloeden. Je kan nog steeds het ultieme, complete einde van het spel halen, door enkel de singleplayer te spelen". Op de kritiek dat er aandacht werd weggetrokken van de singleplayer, reageerde Bioware als volgt: "Onze prioriteit en focus hebben altijd op de singleplayer gelegen. We wilden een complete en deugddoende singleplayer maken. Er werden dan ook geen middelen weggenomen van de singleplayer. Verder moet je ook niet hopen dat Shepard mee komt doen in de co-op missies. Ook andere bekende personages blijven hun ding enkel in de singleplayer doen. "In de multiplayer kan je zelf personages maken. Zo kan je ook als Turians, Krogans en Asari, ... elk met hun eigen vaardigheden", zegt Priest. 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.