4gamers.be

Bevatten Dota 2 Workshop Tools de nieuwe Source 2 engine?

Door Jay, 07-08-2014 13:54, bron: neogaf

Gisteren lanceerde Valve voor het eerst Dota 2 Workshop Tools, waardoor het voor modders en ontwikkelaars mogelijk is om nieuwe custom maps en game modes voor Dota 2 te maken, delen en spelen. Voorlopig zijn de systeemvereisten wel redelijk zwaar. Zo moet je een 64-bit versie van Windows hebben, evenals een Direct3D 11 compatibele GPU. Valve werkt eraan om meer pc-configuraties met de tools te kunnen laten werken, zodat ook 32-bit, OS en Windows XP-systemen ermee aan de slag kunnen.

Uiteraard werden de nieuwe tools na release meteen verkend en er zijn sterke vermoedens dat de tools eigenlijk een zogenaamde "soft-launch" betekenen voor de Source 2 engine, waarvan geweten is dat Valve er al een tijd aan werkt. Veel bestanden en stukjes code in de nieuwe Hammer (de naam voor de Source editor) lijken immers naar Source 2 te verwijzen. Zo wordt het getal "2" veelvuldig gebruikt en sommige bestandslocaties maken zelfs expliciet melding van Source 2.

De algemene consensus lijkt dus te zijn dat de Workshop Tools voor Dota 2 inderdaad op de nieuwe Source 2 engine draaien, en dat de game als dusdanig ook naar de nieuwe engine werd overgezet. Of dit nu betekent dat een officiële release van Source 2 en nieuwe games op basis van die engine nabij is, valt natuurlijk nog af te wachten. Het is alleszins bekend dat Valve al heeft geëxperimenteerd met het overzetten van Left 4 Dead 2 naar Source 2.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.