4gamers.be

GaymerX en NIS America zijn weer vriendjes

Door Jay, 30-07-2014 13:39, bron: joystiq

Update

Na een dag van slechte publiciteit zijn de plooien tussen de organisatie van GaymerX en NIS America weer gladgestreken. Beide partijen hebben het namelijk verder uitgepraat en blijkbaar was er sprake van een communicatiefoutje, waardoor bepaalde mails verkeerd werden geïnterpreteerd. NIS America zal de beloofde 3000 dollar alsnog betalen en inmiddels hebben een hoop andere partijen, zoals Devolver Digital en Coffie Stain Studios, hun steun reeds toegezegd voor een nieuwe editie van GaymerX volgend jaar.

Origineel (29/07/2014, 16:02)

GaymerX is een "inclusief gaming event" met speciale aandacht voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender gamers. Van 11 tot 13 juli werd een tweede editie gehouden, maar dat is vermoedelijk ook de laatste geweest. De organisatie lijkt er noodgedwongen mee te moeten ophouden nadat uitgever NIS America is teruggekomen op een belofte.

NIS America had aanvankelijk 3000 dollar beloofd als sponsorgeld, maar via mail liet de marketing coördinator van de uitgever weten dat men die belofte moest breken. Waarom men de belofte niet kan nakomen, is niet bekend. Wel is duidelijk dat de organisatie van GaymerX op het geld had gerekend om artiesten en achterstallige hotelrekeningen te betalen. Nu het geld van NIS America weggevallen is, lijkt het over en uit voor GaymerX, dat het sowieso al moeilijk had om het hoofd boven water te houden.

Matt Conn, die het evenement in het leven had geroepen, zegt zich verraden te voelen en hoopt dat er nog iets aan gedaan kan worden. Bij NIS America wenst men niet formeel te reageren, maar men heeft laten weten dat men hoopt te kunnen samenwerken met GaymerX om de kwestie op te lossen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.