4gamers.be

90.000 euro schadevergoeding voor familie overleden internetverslaafde

Door Jay, 27-07-2014 13:32, bron: kotaku

China is een van de weinige plaatsen in de wereld waar internetverslaving actief wordt aangepakt. Dat gebeurt via speciale kampen, waar nogal dubieuze praktijken lijken voor te komen. De kampen zijn dan ook controversieel, ook al omdat er eerder dit jaar een verdacht overlijden was.

In mei overleed een jonge vrouw in een ziekenhuis in Zhenhzhou, maar volgens bepaalde berichten zou ze op weg naar het ziekenhuis al zijn overleden. Ze kwam van de Zhengzhou Boqiang New Idea Life Training School, waar ze werd behandeld voor haar internetverslaving. In het kamp zou ze naar verluidt door instructeurs een speciale behandeling hebben gekregen, in de negatieve zin. Ze zou meermaals zijn afgezonderd en "extra lessen" hebben gekregen. Volgens berichten van de media en de overheid zou de jonge vrouw geslagen zijn en zouden ze haar meermaals op een harde ondergrond hebben laten vallen. Volgens de lijkschouwer zou ze zijn overleden aan een extreem hoofdtrauma.

Vijf mensen die betrokken zouden zijn geweest bij het overlijden van de vrouw wachten nu op hun proces, terwijl in China de discussie over deze kampen weer sterker wordt gevoerd. De familie van de vrouw krijgt een schadevergoeding van omgerekend ongeveer 90.000 euro, aangevuld met nog enkele extra vergoedingen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.