4gamers.be

Internationaal eSports toernooi voor gamers met beperking op komst

Door Jay, 26-07-2014 17:30, bron: kotaku

In oktober wordt in Zuid-Korea een internationaal eSports toernooi georganiseerd voor gamers met een beperking. In totaal zullen meer dan 200 spelers uit 12 landen, waaronder de VS, Zuid-Afrika, Duitsland en Zuid-Korea, deelnemen. Er zal gestreden worden in League of Legends, StarCraft II en FIFA Online 3.

Dat een dergelijk toernooi georganiseerd wordt, is niet al te evident. Om allerlei logistieke redenen is een toernooi voor mensen met een beperking organiseren immers 150% keer duurder dan een "normaal" toernooi. Het is dan ook mooi om te zien dat er mensen zijn die hun schouders hieronder zetten, aangevuld met de hulp van het Zuid-Koreaanse ministerie van cultuur, sport en toerisme.

De IeSA 2014 World Championships vinden concreet plaats van 8 tot 12 oktober in de universiteit voor vrouwen in Seungshin.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.