4gamers.be

Riot gaat harder optreden tegen "giftige" League of Legends-spelers

Door Jay, 22-07-2014 15:37, bron: vg247

Riot Games is al een tijdje bezig om te proberen de "giftige" cultuur binnen League of Legends aan te pakken. Uiteraard werden spelers die over de schreef gingen sowieso al verbannen en recent werden ook de publieke chat rooms gesloten, maar vanaf nu wordt het beleid tegen de toxische spelers een versnelling hoger geschakeld. Vanaf nu zullen namelijk consequent en automatisch bans van twee weken worden opgelegd aan wie "extreem toxisch" gedrag vertoont, zoals bijvoorbeeld racisme. Naast de bans van twee weken is er ook de optie van een permanente verbanning (eigenlijk van 2500 jaar). Die zullen wel niet automatisch worden toegekend, maar telkens situatie per situatie worden bekeken.

Wie vindt dat hij of zij onterecht verbannen is, kan dat aankaarten, maar in dat geval zal Riot Games de chat logs wel openlijk beschikbaar stellen. Dat werd voorheen niet gedaan, maar daardoor konden overtreders soms nog de indruk wekken dat ze onterecht een ban kregen. Door transparanter te zijn en chat logs dus openbaar te maken, hoopt Riot de community beter te kunnen zuiveren van de rotte appels.

League of Legends screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.