4gamers.be

Areal bereikt Kickstarter-doel op mysterieuze wijze

Door Jay, 21-07-2014 16:03, bron: eurogamer

De Kickstarter-campagne van Areal, een nieuwe "spirituele opvolger" van S.T.A.L.K.E.R., leek aanvankelijk goed van start te gaan, maar al snel kwamen er dubieuze signalen omtrent het project, waardoor de teller van het verzamelde geld lang rond de 30.000 dollar bleef staan. Met nog enkele dagen te gaan zag het er dus naar uit dat het project niet het beoogde doel van 50.000 dollar zou halen, maar afgelopen weekend is dat op mysterieuze wijze toch gelukt.

Op zaterdag kreeg het project 12.000 dollar en op zondag 14.000 dollar, waardoor het doel van 50.000 dollar niet alleen gehaald maar ook stevig overschreden werd. Los van het feit dat zulke hoge donaties op zich al vreemd zijn, is het ook eigenaardig dat het aantal backers niet echt toegenomen is. Op zaterdag kwamen er twee nieuwe backers bij en op zondag geen enkele, wat betekent dat ofwel iemand zijn bijdrage heeft opgetrokken, ofwel iemand zijn bijdrage volledig heeft ingetrokken waardoor de backer die erbij is gekomen in de statistieken eigenlijk niet te zien is.

De vraag is nu natuurlijk wat er precies aan de hand is, want een normale gang van zaken lijkt dit niet echt. Opvallend is alleszins dat de mensen achter het project afgelopen weekend een brief online hebben geplaatst die afkomstig zou zijn van niemand minder dan Vladimir Poetin, de Russische president. De kans is natuurlijk enorm groot dat het om een troll gaat, of zelfs om een zelf gemaakte promotiestunt, maar bij West Games lijken ze er wel rekening mee te houden dat de brief authentiek is. In de brief vertelt Poetin dat zijn dochter helemaal weg is van het project en dat hij zelf ook interesse heeft. Hij nodigt West Games zelfs uit in het Kremlin zodat hij de game eens kan spelen.

Een (weinig waarschijnlijke) optie is dus dat de brief, zogezegd van Poetin, enkele rijke individuen heeft geïnspireerd om het project te steunen. Een andere optie is dat de makers van de game zelf voor het geld hebben gezorgd. Wanneer een doel niet gehaald wordt, wordt al het geld namelijk teruggeven aan de backers, en dan zou West Games helemaal geen geld hebben. Door zelf geld te storten zodat het doel behaald kon worden, is men al min of meer zeker van het geld dat tot dan toe al gedoneerd was. Hoe dan ook blijft dit een Kickstarter campagne met ene vies geurtje.

Reacties

 • Enzime

  Echt te belachelijk voor woorden dat KS dit zo maar toelaat. Ga nog serieuze gevolgen hebben voor hun als dit werkelijk een scam is (en ik ben 99% zeker, best case krijgen backers een Earth 2066 op PC, mensen op console moeten al helemaal nergens op hopen).

  • Geplaatst op 2014-07-21 om 16:34
 • demon326 Enzime

  Een scam zal het wel niet zijn, maar die +12K dollar die erbij komt zal wel van hun zelfs zijn. En de CEO van west games is gewoon niet goed bij zijn hoofd... Die troll heeft ze wel goed liggen met de brief van dé machtige Poetin... Die kerel gelooft gewoonweg alles.

  • Geplaatst op 2014-07-21 om 16:54
 • Enzime demon326

  Een scam zal het niet zijn? Ze hebben al belachelijk veel zitten liegen en beloven dingen die praktisch onmogelijk zijn... Een release volgend jaar op massas platformen terwijl er zelfs nog geen game footage was (buiten dat laatste wat ze op 2 weken in elkaar hebben gestoken met unity assets).

  Toen ik dat van Putin las wist ik echt helemaal niet wat ik moest denken, eerst dacht ik echt zo.. die zijn ons & KS gewoon serieus aan het trollen maar ik begin ondertussen ook eerder te denken dat het gewoon een idioot is. :p

  + na al deze zever... moest jij nu die KS beheren. Zou jij het niet gewoon cancellen om binnen een paar weken opnieuw te proberen maar het dan veel beter aanpakken? Die KS had easy 500k kunnen halen als ze niet vanaf dag 1 hadden zitten liegen over zaken en hadden geantwoord op de vragen die ze constant vermeden hebben... Zelf wat geld adden (kan bijna niet anders dan ze het zelf zijn) om een paar duizend dollar over te houden is simpelweg zeer verdacht (ALS ze zelfs nog iet overhouden na die physical copies...)

  Best case willen ze een beetje geld om een prototype te maken om dan langs publishers te gaan ofzo, maar dat is tegen de regels van Kickstarter afaik.

  Reactie aangepast door Enzime om 2014-07-21 om 17:11

  • Geplaatst op 2014-07-21 om 17:00

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.