4gamers.be

Hacker verdiende dagelijks 1000 dollar aan League of Legends

Door Jay, 21-07-2014 13:56, bron: dailydot

Website The Daily Dot heeft een artikel gepubliceerd over Shane "Jason" Duffy, de 21-jarige hacker die Riot Games al heel wat kopzorgen heeft bezorgd. Het artikel vertelt wat er de afgelopen jaren precies is gebeurd en meldt ook wat Duffy er zelf over te zeggen had.

Het begon allemaal in 2011, toen Duffy en een groep rondom hem zich toegang wisten te verschaffen tot heel wat League of Legends accounts. Dit gebeurde via "brute forcing", wat op zich niet echt hacken inhoudt, maar louter het uitproberen van veel verschillende mogelijkheden voor wachtwoorden tot het juiste gevonden is. Op die manier wist men dus tot heel wat accounts toegang te krijgen, waarvan men dan character skins kon verkopen voor 200 dollar tot 800 dollar.

Pas in 2012 kwam Riot Games erachter dat er iets niet pluis was en toen werd uiteraard actie ondernomen. Spelers en werknemers kregen bijvoorbeeld de vraag om hun wachtwoord te veranderen. De meeste werknemers deden dit, behalve eentje. Duffy en zijn groep wisten de account van werknemer binnen te dringen en via die weg kreeg men toegang tot de servers en de eerste 24,5 miljoen League of Legends accounts. Men installeerde vervolgens backdoor software zodat ze onopgemerkt toegang bleven hebben tot de servers van de game. Tijdens deze periode wist Duffy ook de Twitter-account van een werknemer over te nemen, langswaar vervolgens een League of Legends kaartspel gelekt werd.

Duffy leek het allemaal erg amusant te vinden, maar hij wist niet dat de Australische politie hem inmiddels op de hielen zat. Kort na het lekken van het kaartspel werd Duffy gearresteerd en werd al zijn materiaal in beslag genomen. In afwachting van zijn proces echter kwam hij weer vrij op borg en blijkbaar had hij zijn lesje nog niet geleerd. Hij ontwikkelde namelijk een service op basis van de informatie die hij voorheen verzameld had die ervoor zorgde dat specifieke spelers uit een game konden gegooid worden, uiteraard tegen betaling. Deze service zou Duffy naar eigen zeggen dagelijks meer dan 1000 dollar hebben opgeleverd.

Uiteraard werd Duffy opnieuw gearresteerd en werd zijn materiaal opnieuw in beslag genomen, evenals bitcoins voor een waarde van 110.000 dollar. Duffy wacht nu op een uitspraak van de rechter op 24 juli. In afwachting van het afronden van het proces mag Duffy van de rechter niet meer online.

League of Legends screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.