4gamers.be

Ouders verkopen kinderen om in-game items te betalen

Door Jay, 13-07-2014 00:05, bron: kotaku

Een jong, ongehuwd koppel in China wordt ervan beschuldigd hun twee kinderen te hebben verkocht aan mensenhandelaars. De eerste zoon van het koppel was niet gepland en al snel werd de baby verkocht. Daarna geraakte de vrouw opnieuw zwanger en ook die tweede zoon werd verkocht, blijkbaar omdat men de financiële last niet kon dragen, of niet wilde dragen. De vader zou volgens de moeder namelijk de hele nacht in internetcafés doorbrengen en veel geld uitgeven aan het kopen van in-game items.

Jammer genoeg is dit een zoveelste voorbeeld dat aantoont hoe erg het gesteld is met de gameverslaving in China, terwijl die verslaving op zich dan weer voortkomt uit andere sociale en economische elementen. Voorts is ook mensenhandel in China een groot probleem. Mensenhandel is uiteraard illegaal, maar ouders verkopen hun kinderen vaak omdat ze het financieel moeilijk hebben. De kinderen worden dan verkocht aan andere ouders, straatbendes of mensen buiten China.

Dit koppel werd uiteindelijk aangegeven door de grootvader van de kinderen. Ze wachten nu op de start van hun proces.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.