4gamers.be

Europese ontwikkelaars geven ontwikkelplatformen aan

Door papfles, 10-07-2014 00:06, bron: computerandvideogames

GDC Europe (Game Developer Conference) is een uitstekende locatie om wat met ontwikkelaars te praten, veelal weg van de beschermende armen en ogen van marketingpersonen. Op deze conferentie wordt de ontwikkelaars ook gevraagd om een enquête in te vullen over hun huidige projecten en die cijfers zijn nu ook vrijgegeven.

Uit de zowat 400 ondervraagde ontwikkelaars blijkt dat 33 % van plan is om een PS4-game te creëren (een vijfde is al bezig met PS4-content), terwijl 23 % een Xbox One-game in gedachten heeft (13 % is al bezig). 58 % is echter met pc-projecten bezig en 60 % van de ondervraagden zal hun volgende project op pc uitbrengen. Populairste is echter het mobiele platform, want 65 % is momenteel bezig met mobiele games. Qua gamelocatie vindt men Zweden op dit moment de ideale locatie, maar het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zouden die plek binnen 5 jaar moeten innemen, denken de ontwikkelaars.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.