4gamers.be

Speelt Chinese luchthavenpolitie League of Legends tijdens het werk?

Door Jay, 13-07-2014 00:04, bron: kotaku

Het spelen van spelletjes tijdens de werkuren is al langer dan vandaag een probleem in China. In april nog riep de Chinese regering burgers zelfs op om gamende ambtenaren te verklikken. In oktober vorig jaar dan weer is een winkelcentrum afgebrand omdat een werknemer liever een spelletje speelde dan te reageren op het alarm. Nu is er weer een bericht opgedoken waardoor je zou gaan twijfelen aan de werkethiek bij China, al moeten we natuurlijk voorzichtig zijn omdat we de feiten niet helemaal kennen.

Het verhaal begint op de luchthaven van de Chinese provincie Lanzhou, waar een man genaamd Fu zoals gebruikelijk zijn bezittingen in een bakje legt ter controle. Wanneer hij voorbij de controle is en zijn bezittingen terug wil nemen, merkt hij dat er geld verdwenen is. Hij meldt dit bij de luchthavenpolitie, maar die zegt dat ze niet verantwoordelijk is voor het verlies van bezittingen en stuurt de man naar een ander kantoor. Daar verzekeren ze hem dat alles in orde komt en dat hij gewoon zijn vlucht richting Peking kan nemen.

Eens aangekomen in Peking kreeg Fu het bericht dat de luchthavenpolitie had geoordeeld dat alleen hij het geld genomen kon hebben, en dat er dus geen sprake kon zijn van een vergissing of diefstal. Indien hij die bevindingen wilde aankaarten, zou hij moeten terugvloegen naar Lanzhou. Hier was Fu uiteraard niet mee opgezet en gij diende dan ook een officiële klacht in, onder meer tegen een officieer die volgens Fu op zijn pc aan het spelen was in plaats van te werken en op te letten. Van die situatie heeft Fu ook onderstaande foto als bewijsmateriaal voorzien.

Volgens Fu speelde de agent in kwestie "lu a lu", wat zoveel wil zeggen als "LoL", oftewel League of Legends. Of de agent werkelijk aan het gamen was terwijl hij eigenlijk moest werken, zal het verdere onderzoek natuurlijk moeten uitmaken. Het zou immers kunnen dat hij gewoon even pauze had of dat het om een bureaubladachtergrond gaat, al lijkt de positionering van zijn vingers op het toetsenbord toch anders te suggereren. Hoe dan ook: de agent in kwestie zou hiermee dus wel eens in de problemen kunnen komen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.