4gamers.be

Gamejournalist maakt Game Journalist Simulator

Door Jay, 12-07-2014 00:02, bron: siliconera

De simulatiegames hebben met de komst van Goat Simulator weer een stevige boost gekregen en je kan het tegenwoordig zo gek niet bedenken of er wordt wel een simulatiegame rond gemaakt. Recente voorbeelden daarvan zijn Rock Simulator en Grass Simulator, en nu is er weer een nieuwe opgedoken: Game Journalist Simulator.

Game Journalist Simulator wordt gemaakt door Jason Evangelho, die zelf gamejournalist is. Hij kwam op het idee toen recent weer meer en meer rare simulatiegames opdoken, waaronder door Rock Simulator. Ook het succes van Goat Simulator zette hem blijkbaar aan het denken. Via Facebook maakte hij vervolgens een grapje over het maken van Game Journalism Simulator 2015 en verrassend genoeg werd daar positief op gereageerd, dus besloot Evangelho de game ook effectief te gaan maken.

Nog een reden waarom Evangelho besloten heeft om Game Journalism Simulator effectief te maken is het boek Critical Path: How to Review Video Games for a Living van Dan Amrich. Daarin vertelt de auteur dat gamejournalisten zich best toch eens zouden moeten hebben ondergedompeld in wat het betekent om een game te maken. Zo begrijpen ze het hele proces beter en kunnen ze ook beter een oordeel vellen.

Evangelho heeft nu nog wat andere gamejournalisten, waaronder Daniel Tack van Game Informer, rondom zich verzameld om het concept van Game Journalism verder uit te werken. Heel concreet is het allemaal dus nog niet, maar het is volgens Evangelho wel een ernstig project waarmee men mensen iets wil bijbrengen terwijl ze zich tegelijk ook kunnen amuseren

.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.