4gamers.be

Chinees bosmonster blijkt reclame voor Guild Wars 2

Door Jay, 29-06-2014 00:03, bron: kotaku

Bij ArenaNet en NCSoft wrijven ze zich in de handen want in China heeft hun game Guild Wars 2 wat virale reclame gekregen en dat eigenlijk per toeval. China was deze week namelijk in de ban van een vreemd boswezen dat door een nietsvermoedende Chinees werd gefotografeerd toen hij in een bos aan het wandelen was. Het wezen leek wat op een combinatie van Gollum (The Lord of the Rings) en Dobby (Harry Potter) en natuurlijk werd er al snel gespeculeerd over wat het precies was.

Via Weibo, zeg maar het Twitter van China, werd de kwestie 16 miljoen keer vermeld, en één iemand zei dat hij verantwoordelijk was voor het wezen omdat het fungeerde in een sci-fi kortfilm die hij met vrienden aan het maken was. Daar was echter niets van aan. Anderen dan weer meenden dat het om een pure hoax ging van de fotograaf, maar ook dat was niet het geval.

Uiteindelijk kwam de sociale netwerkaccount van Guild Wars 2 met enkele behind-the-scenes foto's en bleek dat het dan toch ging om een man in een pak. In het bos werd namelijk een reclamespotje voor Guild Wars 2 opgenomen en de man in het pak, die een Asura moest voorstellen, ging, afhankelijk van de bron, even wat drinken of nam een plaspauze, of misschien wel beide natuurlijk, maar het gebeurde alleszins met zijn kostuum nog aan waardoor je je als wandelaar in het bos natuurlijk voor minder een hoedje zou schrikken. Hoe dan ook: mysterie opgelost.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.