4gamers.be

Nieuwe "spirituele opvolger" S.T.A.L.K.E.R. beschuldigd van fraude

Door Jay, 25-06-2014 12:57, bron: vg247

Areal, het Kickstarter-project waar we daarnet over bericht hebben, ligt niet lang na de lancering van de campagne al stevig onder vuur. Bij Vostok Games, de studio die ontstond nadat S.T.A.L.K.E.R. ontwikkelaar GSC in elkaar gestort was en die aan een eigen spirituele opvolger ontwikkelt in de vorm van Survarium, luidt het namelijk dat West-Games ten onrechte beweert te bestaan uit het kernteam achter S.T.A.L.K.E.R. en dat de studio illegaal gebruik maakt van beelden van S.T.A.L.K.E.R. ter promotie van hun eigen game.

Vostok Games heeft reeds advocaten ingeschakeld en vermoedelijk krijgt deze zaak dus nog een staartje. Inmiddels is ook Kickstarter op de hoogte gebracht en vermoedelijk wordt ook daar de zaak onderzocht, terwijl sommige backers inmiddels al hun steun terugtrekken. Of het om regelrecht bedrog en oplichting gaat, dan wel om een louter juridische kwestie omtrent het gebruik van IP, valt nog af te wachten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.