4gamers.be

Hebben gamers voorkeur voor passieve vrouwen?

Door Jay, 22-06-2014 00:05, bron: sciencedirect

Penn State University, Ohio State University en Virginia Tech hebben onderzocht wanneer mannelijke en vrouwelijke gamers online het meeste kans maken om vriendschap te sluiten met andere gamers. Voor het experiment maakte men verschillende accounts aan voor de PS3-versie van Call of Duty: Modern Warfare 3 en met die accounts zond men dan vriendschapsverzoeken uit om vervolgens te kijken welke accounts het vaakst geaccepteerd werden.

Het resultaat van de studie is dat vrouwelijke gamers sowieso meer kans maken om hun vriendschapsverzoek geaccepteerd te zien worden, en binnen die groep van vrouwelijke gamers zijn het vooral de meer passieve vrouwen, die met ingetogen, lieve en positieve woorden communiceren, die aanvaard worden, in tegenstelling tot verbaal agressieve vrouwen. Omgekeerd is het zo dat het vooral de agressieve mannelijke gamers zijn die door andere gamers aanvaard worden, in plaats van passieve mannen.

Op basis van deze resultaten concluderen de onderzoekers dat genderstereotypering door spelers in first-person shooters en andere online gaming omgevingen een sociale omgeving zouden kunnen creëren en aanmoedigen waarin vrouwelijke spelers gemarginaliseerd en vervreemd worden, tenminste wanneer ze het "normale" rollenpatroon doorbreken. Uiteraard geldt hetzelfde voor de mannelijke spelers die zich niet zo dominant opstellen. Ondanks het feit dat gamers openlijk kunnen ontkennen dat ze geen vooroordelen omtrent gender hebben zou deze studio dan ook aantonen dat die vooroordelen wel degelijk aanwezig zijn, iets wat, ook in een bredere maatschappelijk context, om de nodige aandacht vraagt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.