4gamers.be

Unreal Tournament 3 en S.T.A.L.K.E.R. overleven sluiting GameSpy

Door Jay, 03-06-2014 00:01

Met het sluiten van de servers van GameSpy hebben heel wat games hun online multiplayer verloren, maar een heel deel van die games hebben de sluiting ook overleefd dankzij inspanningen van de ontwikkelaars en community. Ook het online gedeelte van Unreal Tournament 3 en S.T.A.L.K.E.R. zal nog langer actief blijven.

Voor Unreal Tournament 3 voorziet Epic Games een patch die ervoor zorgt dat het online gedeelte van de game voortaan langs een nieuwe in-house server van de ontwikkelaar verloopt. Deze oplossing geldt voor zowel de retail- als de Steam-versie van de game en vereist dat spelers zich opnieuw registreren.

Bij GSC Game World dan weer hebben ze hun eigen servers gelanceerd voor de S.T.A.L.K.E.R.-games. Daarvoor zijn ook een reeks patches uitgebracht zodat de multiplayer van Shadow of Chernobyl, Clear Sky en Call of Pripyat bijgewerkt wordt. Steam-versies van de game worden automatisch voorzien van de updates.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.