4gamers.be

Dook BioShock in 1973 al op in Japan?

Door Jay, 24-05-2014 13:41, bron: kotaku

Of toeval nu wel of niet bestaat, laten we eigenlijk in het midden, maar het is wel een vraag die je je stelt bij het zien van de juli 1973 cover van SF Magazine, ene bekend Japanse sci-fi magazine dat al bestaat sinds 1959. De cover doet namelijk erg denken aan BioShock, en dan concreet de Big Daddy en Little Sister.

Velen stellen zich nu de vraag of ze bij Irrational Games het oude Japanse artwork misschien gezien hebben en er hun eigen ontwerpen op gebaseerd hebben, maar al bij al lijkt dat niet het geval te zijn. Het vroege concept artwork voor de Big Daddy en Little Sister zag er immers heel anders uit, en is gaandeweg geëvolueerd naar wat het is geworden. Ken Levine heeft ook al gereageerd op de kwestie en zegt dat het een prachtig plaatje is, maar dat het geen inspiratie vormde voor wat Irrational deed. Wat dat betreft was de beangstigende tweeling uit The Shining meer een inspiratiebron, aldus Levine.

Over het Japanse artwork uit 1973 is verder trouwens niet veel geweten. Het werd gemaakt door een zekere Sumio Tsunoda, die in die tijd wel meer sci-fi artwork maakte, maar het is niet bekend of het een op zichzelf staand prentje is dan wel of het deel uitmaakt van een groter geheel. Hoe dan ook: de gelijkenis met BioShock is treffend, maar dus vermoedelijk eerder toeval.

SF Magazine, juli 1973

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.