4gamers.be

Samsung zou aan eigen virtual reality headset werken

Door Jay, 23-05-2014 00:06, bron: engadget

Website Engadget heeft van niet nader genoemde bronnen vernomen dat Samsung momenteel werkt aan een eigen virtual reality headset. Die zou in de eerste plaats bedoeld zijn om gebruikt te worden in combinatie met de smartphones en tablets van het bedrijf, en zou dit jaar nog aangekondigd worden. Samsung zou er vaart willen achterzetten om zo de Oculus Rift en Project Morpheus voor te zijn en om als eerste effectief op de markt te lanceren. Ook zou Samsung de headset goedkoper willen maken dan die van de concurrentie.

Details over de virtual reality headset zijn verder schaars, maar blijkbaar zou het huidige model over een OLED-scherm beschikken dat even goed of beter is dan wat er nu te vinden is in de tweede dev kit van de Oculus Rift. Hoe de headset verbonden zal worden met de smartphones en tablets, is niet bekend, maar een draadloze verbinding brengt momenteel nog enkele nadelen met zich mee, dus dat lijkt geen evidente optie. Ook is niet geweten in hoeverre de headset bewegingen in de diepte zal kunnen registeren, wat de Oculus Rift en Project Morpheus dankzij een of meerdere externe camera's alvast wel kunnen. Samsung zou de virtual reality headset willen gebruiken voor mobiele Android-games, maar die zullen dan natuurlijk wel nog gemaakt moeten worden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.