4gamers.be

Fabrikanten van Steam Machines uiten bezorgdheid

Door Jay, 19-05-2014 17:24, bron: gamasutra

De "Steam Machines", wat veelal compacte pc's zijn die met het SteamOS in gedachten gemaakt worden, zouden dit jaar moeten lanceren, maar heel erg enthousiast lijken de verschillende partners van Valve niet te zijn. Bij Alienware bijvoorbeeld verwachten ze niet meteen veel geld te verdienen aan hun Steam Machine, maar ze gaan door met het project omdat Valve in het verleden en nu nog steeds een geweldig succes is wat pc gaming betreft.

Ook bij iBuyPower zijn ze enigszins bezorgd over de toekomst. Er zijn namelijk heel wat fabrikanten die met Steam Machines op de proppen komen en hoewel dat veel variatie en keuzemogelijkheden met zich meebrengt voor de consument, is er volgens iBuyPower ook een risico op verwarring en onduidelijkheid. Director Tuan Nguyen vergelijkt de Steam Machines wat dat betreft met de Android-smartphones. Die komen in allerlei vormen met allerlei specificaties met allerlei prijskaartjes, waardoor het voor de consument moeilijk wordt. Bovendien vreest Nguyen dat de consument uiteindelijk meer aangetrokken zal worden door de Steam Machine van Valve zelf, als die er komt, in plaats van door die van andere fabrikanten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.