4gamers.be

Noors leger test Oculus Rift in tanks

Door Jay, 05-05-2014 18:38

De toepassingen van de Oculus Rift beperken zich inmiddels al een tijdje niet meer tot louter gamen en ook bij het Noorse leger zien ze voordelen in de virtual reality headset. Men experimenteert momenteel namelijk met de Oculus Rift om de veiligheid in tanks aanzienlijk te verbeteren.

Momenteel is het zo dat een soldaat vaak nog zijn hoofd uit de tank moet steken om een overzicht te krijgen van de situatie rondom de tank, iets wat uiteraard een risico met zich meebrengt omdat de soldaat zich dan kwetsbaar opstelt. Het experiment nu plaatst enkele camera's op de tank die 185 graden van elke zijde van het voertuig in beeld brengen, terwijl binnenin de tank een soldaat zit die dankzij de Oculus Rift kan zien wat er buiten de tank gebeurt door zijn hoofd te draaien, wat dus veel veiliger is dan de ouderwetse manier.

Het gebruik van de Oculus Rift heeft naast een veiligheidsvoordeel nog andere voordelen. Zo wordt dankzij de camera's namelijk een veel duidelijker beeld van de buitenomgeving getoond en kunnen dingen gezien worden die een soldaat met het blote oog en onder moeilijke omstandigheden niet zou zien. Extra technologie zou voorts nog meer functionaliteit kunnen toevoegen, waardoor er een soort van HUD kan getoond worden met extra info. Tot slot zou het gebruik van de Oculus Rift ook een stuk goedkoper zijn dan wanneer hiervoor eigen technologie ontwikkeld zou moeten worden.

Een veelbelovend project dus, maar er is wel nog een weg af te leggen. Bovendien is het zo dat de Oculus Rift de ogen van de gebruiker al bij al nog redelijk zwaar belast, hetgeen op termijn voor problemen zou kunnen zorgen. Om te vermijden dat een soldaat al snel een bril moet gaan dragen omwille van achteruitgaand zicht, zou de Oculus Rift dan ook enkel gebruikt worden wanneer het echt nodig is.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.