4gamers.be

League of Legends pro aangeklaagd voor beledigen van politie

Door Jay, 19-04-2014 00:09, bron: kotaku

Zhang JiaHang, die als professionele League of Legends speler in zijn thuisland Taiwan heel wat aandacht geniet, is aangeklaagd voor het beledigen van de politie en obstructie van een onderzoek daarover. De bal ging vorig jaar al aan het rollen, toen JiaHang zich op een Taiwenees gameforum misdroeg. Dat leverde hem een ban op, maar hij bleef, vermoedelijk via nieuwe accounts, verder zijn boekje te buiten gaan, waarna een moderator naar de politie stapte om klacht in te dienen wegens laster en eerroof.

JiaHang was hier niet mee opgezet en deed online verder zijn beklag, waarop hij door de politie werd aangemaand om het rustiger aan te doen. Uiteindelijk moest hij zich wel komen verantwoorden bij het gerecht en toen dat gebeurd was, trok hij opnieuw online om de autoriteiten aan te pakken. Tijdens een livestream noemde hij de politie mentaal achterlijk.

Daar bleef het niet bij. Via Facebook postte hij een bericht over een bijeenkomst voor fans aan een politiebureau. Daar kwamen meer dan 50 supporters opdagen, maar JiaHang zelf viel nergens te bespeuren. Zijn bericht op Facebook wordt aanzien als een poging om onrust te veroorzaken, op basis waarvan de klacht van obstructie gegrond zou zijn. Het is nu afwachten wat er verder zal gebeuren.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.