4gamers.be

"Nog even wachten op homoseksuele hoofdrol in AAA-game"

Door Jay, 28-02-2014 14:13, bron: blog

Ubisoft heeft een interview gepubliceerd met Lucien Soulban, de schrijver van Far Cry 3: Blood Dragon die er geen geheim van maakt dat hij homo is. Tijdens het interview werd hem gevraagd wanneer we eindelijk eens een homoseksueel hoofdpersonage mogen verwachten in een AAA-game, hetgeen volgens Soulban wel nog een tijdje op zich kan laten wachten.

Soulban erkent dat er tegenwoordig homoseksuele personages verschijnen in (grote) games en films, en tegenwoordig soms in belangrijke rollen, maar dat het vaak toch nog eerder als grappig bijpersonage gaat of een rol die in functie van de rest van de film erbij werd gehaald. Een echt hoofdpersonage in een AAA-game die dan toevallig homoseksueel is, zal volgens Soulban nog even op zich laten wachten omdat men vreest dat het een negatieve impact zal hebben op de verkoop.

Als er ooit een homoseksueel hoofdpersonage komt, dan zal het volgens Soulban op een van twee mogelijke manieren gebeuren. De eerste optie is dat het gebeurt zoals in Metroid, waarbij spelers pas helemaal op het einde ontdekten dat Samus Aran een vrouw is en dat ze dus de hele tijd met een vrouwelijk hoofdpersonage zaten te spelen, hetgeen destijds niet vanzelfsprekend was. De andere optie is dat het wordt gedaan door een erg vooruitstrevende ontwikkelaar, en dan kijkt Soulban vooral in de richting van Rockstar, Valve en Naughty Dog.

Los van het feit dat er nog geen echte homoseksuele hoofdrollen zijn, ziet Soulban wel een positieve evolutie. Ontwikkelaars en uitgevers zijn er namelijk mee gestopt om homoseksuele personages effectief aan te kondigen en er expliciet op te wijzen dat ze er eentje of meer in hun game hebben zitten. In plaats daarvan zitten ze er gewoon in en wordt het als normaal beschouwd, hetgeen volgens Soulban onder meer te danken is aan games als Mass Effect, Fable en Skyrim.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.