4gamers.be

Mysterie rond game "School Shooting" ontrafeld

Door Jay, 11-01-2014 00:05, bron: kotaku

Een goede maand geleden werd een verslag gepubliceerd over de school shooting van Adam Lanza, die op 14 december 2012 in de Sandy Hook Elementary School 26 mensen dood schoot, waaronder 20 kinderen. Het verslag bevatte een lijst van games die waren gevonden bij Lanza thuis, waaronder een game genaamd "School Shooting". Het eigenaardige hieraan is dat niemand toen wist om welke game het precies ging. De beste poging kwam uit bij School Shooter: North American Tour 2012, een Half-Life 2 mod, maar de onderzoekers vertelden dat dat niet de game in kwestie was. Een mysterie dus, dat nu alsnog ontrafeld is.

Bij Kotaku werden ze gecontacteerd door een zekere Jacob, wiens achternaam niet gegeven wordt op zijn eigen verzoek. Hij wil namelijk niet dat, als mogelijke werkgevers hem zouden zoeken via Google, dat er dan een lijst aan resultaten opduikt die hem linkt aan een game genaamd School Shooting en het drama van Sandy Hook.

Jacob, die nu 18 is, was niet meteen een modelleerling en werd wel eens geschorst. Tijdens zo'n schorsing vijf jaar geleden besloten hij en zijn vriend om een game te ontwikkelen, School Shooting. Het spel werd echter nooit afgewerkt en al bij al hebben ze er maar een week aan gewerkt. Het onafgewerkte spel werd erg lokaal verspreid en kwam zo op de computer van Lanza terecht, maar of die er veel aan gehad heeft, is nog maar de vraag. Het spel was haast onspeelbaar, onder meer door de slechte controls. Andere personages verplaatsten zich ook niet, waardoor het stilstaande doelwitten waren.

School Shooting had misschien aanvankelijk de aandacht van Lanza omwille van de naam, maar verder lijkt hij er weinig mee te hebben gedaan. Het verslag van de onderzoekers vermeldt wel dat Lanza verslaafd was aan Dance Dance Revolution, maar dan nog focuste het onderzoek zich relatief weinig op de rol van games. Het was onderdeel van de karakterschets van Lanza, niet veel meer dan dat.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.