4gamers.be

Man gearresteerd omdat hij kind verplichtte GTA te spelen

Door Jay, 07-01-2014 13:48, bron: kotaku

In Japan is vandaag een 28-jarige man gearresteerd, blijkbaar omdat hij de 9-jarige zoon van zijn vrouw slecht behandelde en verplichtte om tegen zijn wil GTA IV te spelen. Het kind, dat de moeder kreeg uit een vorig huwelijk, moest blijkbaar twee tot drie weken lang gedurende twee tot drie uur per dag het spel spelen wanneer de moeder niet thuis was. Ook zou hij van zijn stiefvader regelmatig te horen hebben gekregen hoe stom en wat voor een idioot hij is. De man zelf ontkent de beschuldigingen.

Het koppel trouwde in oktober 2012 en in november 2012 trok de man bij haar en haar zoontje in. In april 2013 vertelde de 9-jarige dat hij last had van hoofd- en buikpijn en misselijkheid. De vrouw verliet haar man toen en de volgende maand stelde een dokter vast dat haar zoon spasmofilie had, veroorzaakt door de stress die kwam kijken bij het spelen van GTA IV. In juni 2013 diende de vrouw klacht in bij de politie, die vandaag dus de man arresteerde.

Of er sprake is van nog meer misbruik, is niet geweten, maar het is logisch dat maandenlang verbaal misbruik, samen met het urenlang gedwongen spelen van een game, sporen nalaat. Sommige media in Japan focussen echter liever op GTA IV op zich en het geweld en de brutaliteiten die in de game te zien zijn.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.