4gamers.be

Duitse League of Legends speler mag VS niet binnen

Door Jay, 06-01-2014 16:28, bron: kotaku

League of Legends speler Marcel Feldkamp, beter bekend als Dexter van Counter Logic Gaming, vloog enkele dagen geleden naar de VS om deel te nemen aan een eSports toernooi. Die reis verliep echter niet zonder problemen. Zijn vlucht werd uitgesteld, hij geraakte zijn bagage kwijt en tot overmaat van ramp mocht hij de VS niet eens binnen omdat er problemen zouden zijn met zijn visum.

Recent heeft de VS het visum voor atleten uitgebreid naar eSports, maar Feldkamp was nog aan het wachten op de definitieve goedkeuring van zijn visum. In zo'n geval krijg je een soort tijdelijk visum, maar blijkbaar was er toch argwaan bij de grenscontrole en dus werd Feldkamp na een nachtje in de cel weer huiswaarts gestuurd.

Waarom precies Feldkamp de VS niet binnen mocht, is nog niet helemaal duidelijk, maar vermoedelijk werd geoordeeld dat hij naar de VS kwam om te werken en in dat geval had hij geen geldig visum. Bij Counter Logic Gaming wordt echter gezegd dat Feldkamp geen werknemer van hen is en op geen enkele manier betaald wordt, dus van illegale werkpraktijken in de VS zou geen sprake zijn.

De zaak wordt nu verder bekeken en voor Feldkamp is het wachten tot zijn officiële visum wordt goedgekeurd, al kan deze hele kwestie ook daar mogelijk roet in het eten gooien.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.