4gamers.be

Kreeg ook Steam te maken met DDoS-aanval?

Door Jay, 03-01-2014 19:28

De laatste dagen kregen heel wat partijen te kampen met DDoS-aanvallen, waardoor servers van onder meer League of Legends en Battlefield het begaven. Verantwoordelijk voor die aanvallen was de groep "Derp", die servers "for the lulz" bestookt. Vandaag zou ook Steam even onder vuur hebben gelegen, maar daarvoor heeft Derp niet de verantwoordelijkheid opgeëist.

Wel zijn twee mensen via Twitter naar buiten gekomen als verantwoordelijken, maar het is niet duidelijk of het enkel om die twee gaat dan wel om een bredere groep. Steam was even offline maar leek er verder niet veel last van te hebben, dus mogelijk waren de middelen van de twee beperkt. Hoe dan ook lijken de servers van uitgevers dezer dagen lukraak geviseerd te worden, waar uiteindelijk de gamers het slachtoffer van zijn.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.