4gamers.be

Blizzard waarschuwt voor account-malware bij World of Warcraft

Door papfles, 03-01-2014 11:11, bron: us

Tegenwoordig is het dieven niet altijd meteen te doen om je geld, maar wel om je informatie. Accountinformatie, aangevuld met eventuele loginggegevens en bijgevolg misschien ook kredietkaartinformatie vormen een doelwit. Bij heel wat games is men dus bijzonder waakzaam wat er met die informatie gebeurt.

Blizzard heeft een waarschuwing uitgestuurd omtrent een vervelend stukje malware dat blijkbaar ook heel erg moeilijk op te sporen en te verwijderen valt. Zelfs als je via een authenticator werkt, zou je nog altijd ten prooi kunnen vallen van deze malware die je gegevens steelt op het moment dat je ze aan het ingeven bent. Er is voorlopig nog geen oplossing voor het probleem, aangezien geen enkele virusscanner tot nu toe de malware lijkt te vinden.

Blizzard heeft zelf een kleine handleiding gegeven van wat je kan doen om na te gaan of je er zelf last van hebt. Sowieso moet je in de MSinfo bestanden gaan neuzen en te kijken naar de zaken die omschreven staan als Disker en Disker64. De malware zou zich enkel richten op Windows-gebruikers. Meer informatie vind je bovenaan, bij de bron.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.