4gamers.be

Studie: Geweld in games desensibiliseert niet

Door papfles, 25-02-2011 14:57, bron: gamasutra

Volgens sommige studies zouden games ervoor zorgen dat mensen gedesensibiliseerd geraken als ze veel gewelddadige games spelen. Andere onderzoeken tonen dan weer aan dat dit helemaal geen invloed heeft.

Deze studie ondersteunt de laatste visie en werd uitgevoerd door de universiteit van Toronto. Het emotioneel geheugen van 122 studenten werd getest nadat een deel de voorbije zes maanden games had gespeeld en een ander deel niet. Na het tonen van 150 afbeeldingen over geweld werden ze gevraagd om dezelfde afbeeldingen een uur later te herkennen uit een grotere groep games. Bij het aanschouwen van bijzonder gewelddadige beelden bleek dat er zo goed als geen verschil te vinden was in het geheugen van de twee groepen en ook geen verschil in de "opwindingsniveaus en gevoelens tegenover de afbeeldingen" van beide groepen.

De onderzoekers benadrukken wel dat de doelgroep te klein is om als definitief bewijs te gelden, maar dat het wel een nieuw puzzelstuk is dat aantoont dat games qua herkenning en geheugen geen effect hebben op lange termijn.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.