4gamers.be

"EA heeft beste franchises in de wereld"

Door papfles, 17-02-2011 01:56, bron: vg247

John Riccitiello, grote baas van EA, heeft toegegeven dat EA het de voorbije jaren niet echt goed heeft gedaan. "Onze franchises gingen achteruit, onze kosten gingen omhoog en we hadden niet echt een antwoord op de opkomst van het digitale wereldje." Vooraleer het 'PlayStation 3'-tijdperk begon, had EA volgens hem acht sterke franchises en al snel bleven er nog maar drie over. Zo viel Need for Speed plat op zijn gat, waarbij het jaarlijkse uitbrengen van sequels de reeks de das om deed.

Nu ziet de CEO echter dat het bedrijf er beter voorstaat met ettelijke nieuwe franchises, waaronder BioWare-titels. "Nu hebben we veruit de sterkste franchises in de gamesindustrie. De core-markt voor high definition gaming is enorm en groeit heel snel. Het is een grote industrie die blijft groeien en waarbij franchises uitspreiden naar andere platformen." Fifa, Need for Speed en Mass Effect werden aangehaald als voorbeelden van ex-console spin offs.

Naast het heropbouwen van een slabakkende portfolio, is de focus op het digitale wereldje ook een hoeksteen van EA - zoals de huidige recente financiële cijfers aantoonden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.