4gamers.be

Need for Speed niet meer naar Criterion, blijft bij één studio

Door Jay, 30-08-2013 13:47, bron: videogamer

Need for Speed-games werden de laatste jaren ontwikkeld door verschillende studio's, een beetje zoals bij Call of Duty het geval is, zodat elk jaar een nieuwe game kon verschijnen. Van dat principe lijkt men nu te zijn afgestapt. Marcus Nilsson, hoofd van Need for Speed: Rivals-ontwikkelaar Ghost Games, heeft namelijk gezegd dat zijn studio de reeks nu "bezit", en dat het het beste is dat de franchise verder wordt uitgebouwd door één studio omdat er anders geen consistentie is.

"Het kan niet over en weer gaan tussen Black Box en Criterion," vertelde Nilsson, "en dat is waarom we nu denken dat Ghost het merk bezit. We gaan het maken met Frostbite 3, en mensen zullen iets zien waar ze bekend mee zijn telkens we de game release. En ik denk dat dat de kernbasis is voor het bouwen van een merk, namelijk dat mensen weten wat te verwachten. Wanneer je van een Shift-ervaring naar een The Run- en Hot Pursuit-ervaring gaat, dan verliest het geloofwaardigheid. Ik denk dat we nu moeten werken aan het opnieuw geloofwaardig maken van het merk. Het is natuurlijk nog steeds een sterk merk, absoluut. We moeten gewoon zeker zijn dat mensen weten wat te verwachten, en Rivals is absoluut de eerste stap in die richting."

Het ziet er dus naar uit dat men terug wat eenheid in het Need for Speed-verhaal wil brengen, zonder het afwisselen tussen studio's. De laatste Need for Speed-game van Criterion was Need for Speed: Most Wanted in 2012.

Need for Speed Rivals screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.