4gamers.be

EA-werknemer haalt Wii U en Nintendo door het slijk

Door Jay, 18-05-2013 00:12, bron: neogaf

EA heeft geen Wii U-games in ontwikkeling en FIFA 14 komt er niet op Wii U omdat FIFA 13 niet goed verkocht op de console. Kortom: de relatie tussen Nintendo en EA lijkt op een dieptepunt te zitten en de uitlatingen van een zekere Scott Hanselman, senior software engineer bij EA, zorgen dat het hele verhaal nog een staartje krijgt. Via Twitter haalde hij namelijk zowel de Wii U als Nintendo door het slijk.

Hanselman noemde de Wii U letterlijk "crap". De console is volgens hem minder krachtig dan de Xbox 360, heeft slechte online mogelijkheden en een al even slechte store. Ook heeft de Wii U volgens de man een "rare" tablet. Dit alles zorgt er volgens Hanselman voor dat Nintendo de afgrond begint in te zakken en dus is het maar logisch dat EA er geen aandacht aan schenkt. Hij wijst er ook op dat third-parties eigenlijk nooit goed hebben gescoord op Nintendo-platformen. "Enkel Mario en Zelda leveren geld op," klinkt het. Volgens Hanselman had Nintendo beter "een Segaatje" gedaan en Mario en Zelda aangeboden aan hetzij Sony hetzij Microsoft voor hetzij de PS4 hetzij de next-gen Xbox.

Tot slot gaf Hanselman ook aan dat de casual markt, die Nintendo nog ten volle wist aan te spreken met de Wii, nu gewoon niet meer aanwezig is bij de Wii U. De casual markt zou nu namelijk volledig verschoven zijn naar mobiele toestellen, waardoor Nintendo uit het plaatje is verdwenen en EA zich dus ook op die mobiele en next-gen markt richt in plaats van op Nintendo.

Hoewel niet alles wat Hanselman zegt volledig van de pot gerukt is, kunnen er wel stevige vraagtekens geplaatst worden bij de manier waarop hij het brengt. Hij verkondigt alleszins niet het officiële standpunt van EA, wat op zich ook belangrijk is om in het achterhoofd te houden, en de kans is groot dat hij door zijn oversten terechtgewezen zal worden.

Electronic Arts screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.