4gamers.be

13-jarige vermoordt moeder nadat die Call of Duty afpakte

Door Jay, 04-05-2013 11:49, bron: dailymail

De feiten dateren al van maart vorig jaar in Osage (Iowa, VS), maar halen nu pas echt de media door het proces dat is begonnen. De nu 14-jarige Noah Crooks wordt ervan beschuldigd zijn moeder te hebben vermoord, nadat hij had geprobeerd haar te verkrachten. Een exact motief is nog steeds onduidelijk, maar toen de destijds 13-jarige zelf naar de politie belde om te zeggen dat hij zijn moeder had gedood, liet hij vallen dat het afnemen van Call of Duty de druppel voor hem was.

Noah Crooke en zijn moeder, Gretchen Crooke, hadden blijkbaar een woelige relatie. Ze maakten vaak ruzie, maar legden het nadien vaak wel weer bij. Dat neemt niet weg dat Noah soms erg scherp uithaalde naar zijn moeder, en af en toe er al mee had gedreigd haar te vermoorden, een dreiging die natuurlijk nooit echt ernstig werd genomen en gezien werd als een uiting van woede. Uiteindelijk is Noah op een bepaald moment dus volledig door het lint gegaan en schoot hij zijn moeder neer na een mislukte poging tot verkrachting. Dat deed hij nadat zij zijn Call of Duty-game had afgenomen omwille van slechte schoolresultaten. Het wapen dat hij gebruikte was een 22. caliber Ruger rifle dat hij cadeau kreeg van zijn moeder toen hij 11 jaar was.

Toen hij zijn moeder had doodgeschoten, belde Noah zelf naar de politie. "Ik maak helemaal geen grapje," vertelde hij. "Ze is dood. Ik ben bang. Ik heb mijn moeder gedood met mijn .22. Ik weet niet waarom ik het heb gedaan." Noah vertelde verder dat hij zich vreemd voelde en dat hij dacht dat hij een vorm van ADD had. Ook leek hij de ernst van zijn daad te beseffen. "Wie probeert nu zijn eigen moeder te verkrachten? Mijn leven is compleet om zeep nu." Hij liet ook verstaan dat zijn wapen niet meer geladen was, vermoedelijk omdat hij bang was dat de politie hem zou neerschieten. Hij onthulde toen ook dat zijn moeder zijn Call of Duty-game had afgenomen, wat voor hem de druppel was. "Iets overviel me gewoon," vertelde hij.

De vader van het gezin, zelf ook met een grote liefde voor wapens, was op het moment van de feiten op een afscheidsfeestje voor zijn baas. Noah stuurde hem een sms. "Papa dit is Noah. Ik heb mama per ongeluk gedood, ik heb er spijt van. Kom alsjeblieft nu naar huis." De vader dacht dat het een grapje was en stuurde terug: "Ok. Gooi haar maar in de bosjes. We regelen dat later wel." Twintig minuten later werd hij door de politie geïnformeerd over wat was gebeurd.

Bij zijn arrestatie vertoonde Noah volgens de politie geen tekenen van emotie, wat mogelijk toe te schrijven is aan de verwarde toestand waarin de jongen verkeerde. Zijn advocaat ontkent niet dat de jongen zijn moeder heeft gedood, maar voert aan dat hij lijdt aan een zogenaamde "tumor of rage", waardoor hij op het moment van de feiten krankzinnig was. Volgens een kinderpsychiater lijdt Noah aan een periodieke explosieve stoornis, een aandoening die buitensporig gewelddadig gedrag met zich meebrengt waarbij woede niet onder controle gehouden kan worden.

Call of Duty: Black Ops II screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.