4gamers.be

Inkomsten Ubisoft stijgen, Assassin's Creed III 12 miljoen keer verkocht

Door GuerrillaDawg, 07-02-2013 19:07, bron: https://www.ubisoftgroup.com/comsite_common/en-US/images/Ubisoft%20Q3%20FY13%20Englishtcm9982637.pdf

Ook Ubisofts financiële rapport is nu binnen en het Franse bedrijf mag vooral uitpakken met positieve cijfers. De publisher zag namelijk een stijging van maar liefst 23% bij haar inkomsten voor de laatste drie maanden van 2012, wat een aardig sommetje van zo'n €802 miljoen oplevert. Niet geheel onverwacht is dat vooral te danken aan Assassin's Creed III, want het derde (hoofd)deel in de franchise wist ongeveer 12 miljoen keer over de toonbank te gaan, een stijging van zo'n 70% tegenover de verkoop van Assassin's Creed: Revelations.

Andere grote titels als Just Dance 4 (8 miljoen sales) en Far Cry 3 (4,5 miljoen sales) hebben ook een aardige duit in het zakje gedaan, al was het vooral haar online business die een verrassing bleek te zijn voor Ubisoft. Digitale gamesverkoop en DLC stegen samen naar €55,2 miljoen, wat een verbetering van 143% tegenover vorig jaar inhoudt en vooral te danken is aan Trials: Evolution en Rayman: Jungle Run.

Het resultaat van dit alles is dat Ubisoft dit financiële jaar wellicht zal afsluiten met een winst tussen de €90 en €100 miljoen, waar het vorig jaar maar €37 miljoen haalde. De cijfers zouden er ook voor zorgen dat Ubisoft voor de eerste maal 11% marktaandeel bezit in Amerika en Europa.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.