4gamers.be

Zynga weet verlies aanzienlijk terug te schroeven

Door Jay, 06-02-2013 00:07, bron: vg247

De in waarde stijgende aandelen van Zynga deden al vermoeden dat er goed nieuws op komst was bij de voorstelling van de financiële resultaten en dat goede nieuws is er ook effectief gekozen. Het bedrijf maakt weliswaar nog steeds verlies, maar een hoop minder dan vorig jaar. Het terugdringen van het verlies wordt dan ook gezien als een stevige stap richting winst. In het vierde kwartaal van 2012 boekte Zynga een verlies van 48,5 miljoen dollar, tegenover 435 miljoen dollar in dezelfde periode van 2011. Het totale verlies voor 2012 bedraagt zo 209,4 miljoen dollar, tegenover 404,3 miljoen dollar in 2011. Dat verder de inkomsten zijn toegenomen tegenover 2011 is nog een positief punt.

Het lijkt dus weer de goede kant op te gaan voor Zynga, dat de laatste maanden heel wat saneerde, onder meer door mensen te laten afvloeien en games te annuleren of stop te zetten. Het bedrijf hoopt deze lijn nu te kunnen doortrekken in 2013, een jaar waar Zynga vooral op mobiel vlak sterk zou uitpakken. Dat is waarschijnlijk ook nodig, want de cijfers voor de sociale browsergames blijven voorlopig wat ter plaatse trappelen, terwijl de inkomsten van mobiele games het wel erg goed doen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.