4gamers.be

Duitse uitgever haalt S.T.A.L.K.E.R.-licentie toch niet binnen

Door papfles, 13-12-2012 16:39, bron: rockpapershotgun

Update

GSC heeft gereageerd op het bericht dat bitComposer Entertainment AG de S.T.A.L.K.E.R.-franchise nu in handen zou hebben. Daar zou volgens GSC namelijk niet veel van aan zijn. De Duitse uitgever zou enkel de rechten hebben verkregen om Call of Pripyat in bepaalde regio's te verkopen, maar dat heeft dus niets met S.T.A.L.K.E.R. te maken.

GSC zou dan ook nog steeds eigenaar zijn van S.T.A.L.K.E.R. en momenteel zou men op zoek zijn naar manieren op de reeks verder te zetten. De franchise verkopen aan een "degelijke ontwikkelaar of uitgever" zou een mogelijkheid kunnen zijn.

demon326, bedankt voor het melden!

Origineel (12:12/2012, 15:38)

Het leven van de S.T.A.L.K.E.R.-franchise is niet meteen heel vlotjes verlopen. Zo werd de ontwikkelaar gesloten, maar zou het team toch nog verder kunnen werken aan het spel en daarna viel het volledig stil. Nu lijkt er weer leven in de post-apocalyptische brouwerij te zijn, want bitComposer Entertainment AG heeft nu de rechten opgekocht.

Daarmee mag de Duitse onafhankelijke uitgever STALKER-games maken, onder het goedkeurende oog van Boris Strugatsky, schrijver van Roadside Picnic waarop de voorgaande games gebaseerd waren. "De aanschaf van de STALKER-licentie is een belangrijke hoeksteen voor de verdere internationale uitbouw van bitComposer Entertainment AG." Of de geschrapte sequel hiermee terug kan komen bij deze uitgever, is echter nog niet duidelijk.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.