4gamers.be

S.T.A.L.K.E.R. nu in handen van Bethesda?

Door Jay, 26-04-2012 12:30, bron: kotaku

Dat de ontwikkeling van S.T.A.L.K.E.R. 2 bevroren werd, betekent niet dat het spel nooit het daglicht zal zien en dus is er voor fans nog hoop, al is het natuurlijk de vraag wanneer de game weer uit de diepvriezer zal worden gehaald. Hoe dan ook zal het oorspronkelijke team niet bij de ontwikkeling betrokken worden, daar hun nieuw opgerichte studio er niet in slaagde de rechten van de franchise in handen te krijgen. Momenteel is het dan ook ietwat onduidelijk hoe het precies gesteld is met S.T.A.L.K.E.R. 2, al bereiken ons uit Oost-Europa berichten dat Bethesda zich nu over de reeks zou ontfermen. Dat zou Sergei Grigorovich, baas van het opgedoekte GSC World, hebben verteld, al lijkt het ons verstandig om alles hieromtrent voorlopig met wat korreltjes zout te nemen. Voor fans lijkt er alleszins nog een sprankeltje hoop.

Edit: op de officiële S.T.A.L.K.E.R.-pagina op Facebook wordt het bericht ontkend en men meldt dat de rechten nog steeds aan Sergei Grigorovich toebehoren. Jammer genoeg schept ook dit "officiële bericht" niet meteen duidelijkheid. De pagina lijkt namelijk beheerd te worden door Vostock Games, de nieuwe studio die ontstond uit het voormalige team van S.T.A.L.K.E.R. Het is dus niet duidelijk hoe accuraat deze informatie is. Ingewikkeld, niet?

S.T.A.L.K.E.R. 2 screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.