4gamers.be

Steamhack is werkelijkheid

Door GuerrillaDawg, 11-11-2011 00:20

Gabe Newell, baas van Valve, heeft zonet bevestigd dat er mogelijk gebruikersgegevens en kredietkaartinformatie is gestolen tijdens een hackaanval op Steam.

"Ik ben zeer geschokt en ik wil me dan ook verontschuldigen voor dit probleem. Onze Steamfora werden aangevallen op zondag 6 november en we begonnen al snel een onderzoek en blijkbaar ging het verder dan enkel het forum. We ontdekten dat de inbrekers toegang hadden gekregen tot de Steamdatabase. Dit houdt in dat men user names, paswoorden, aangekochte games, emails, contactinfo en kredietkaartinfo kon opvragen. We hebben geen bewijs dat kredietkaartinformatie of andere persoonlijke data daadwerkelijk werd gestolen, of dat de beveiliging van deze info was gekraakt. Het onderzoek loopt nog."

Gebruikers  van het Steamforum moeten alvast hun paswoord resetten zodra het systeem terug online is, maar Newell adviseert ook om je Steampaswoord aan te passen, zeker als je hetzelfde paswoord als op het forum gebruikt. Voorlopig is er nog geen ETA van wanneer de forums hersteld zouden worden.

De Steamfora zijn al offline van zondag, met een bericht dat gebruikers meldden dat er een maintenance bezig was. Tijdens het weekend kwamen er echter vele berichten binnen van Steamgebruikers die dachten gehackt te zijn en dat een onbekende groep, genaamd fkn0wned, hen contacteerde om de aanval op te eisen. Een nieuwe Lulzsec in spe?

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.